ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Канал "Україна" обурений використанням імені каналу при створенні сюжету для Russia Today

13.06.2017, 12:15

Телеканал “Україна” заявляє, що обурений незаконним використанням імені каналу оператором львівського корпункту каналу Василем Скопиком та фрілансеркою Наталією Трофимовою при створенні маніпулятивного сюжету для російського телеканалу Russia Today. Про це йдеться у заяві телеканалу.

У зв'язку з інцидентом, що стався 11 червня, телеканал проводить внутрішнє розслідування, за результатами якого будуть вжиті відповідні заходи.

“Видавши обманним шляхом себе за знімальну групу каналу “Україна” і порушивши всі норми журналістської етики, Василь Скопик і Наталія Трофимова, отримали коментарі українських прикордонників на пункті пропуску в Раві-Руській та зробили маніпулятивний сюжет про безвізовий режим для російського каналу Russia Today”, - повідомляє канал.

Василь Скопик є оператором львівського корпункту каналу “Україна”. Проте, зауважує канал, 11 червня, він не отримував редакційних завдань від свого керівництва.

“Однак, порушивши всі інструкції, Скопик самовільно взяв камеру і відправився на зйомки, що не мають відношення до каналу “Україна”. Наталія Трофимова не є співробітником каналу “Україна” і в будь-яких трудових відносинах з каналом і львівським корпунктом не перебуває”, - йдеться у заяві телеканалу.

При цьому канал зауважує, що 11 червня від львівського корпункту каналу “Україна” за редакційним завданням на тему старту безвізового режиму працювала знімальна група в складі журналістки Оксани Лабойко і оператора Володимира Вежбинського. Вони, зазначає канал, підготували для випуску новин на каналі “Україна” об'єктивний, якісний матеріал.

“Колектив каналу “Україна” обурений поведінкою колег, які зневажають професійну честь і гідність, і не думають не тільки про імідж свого каналу, але й рідної країни”, - йдеться у заяві.

Фото - LB.ua

Liked the article?
Help us be even more cool!