ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Канада запровадила санкції проти російських пропагандистів

08.07.2022, 17:21
Фото – InfoResist / 24 канал
Фото – InfoResist / 24 канал

Канада суттєво розширила санкції проти російських пропагандистських ресурсів та окремих осіб, залучених до поширення дезінформації про війну в Україні.

Про це під час участі в саміті G20 в Індонезії оголосила міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі, повідомляє Укрінформ.

“Російська пропагандистська машина повинна відповісти за свою брехню. Канада віддана боротьбі з дезінформацією, де б вона не поширювалася. Сьогодні ми даємо чітко зрозуміти тим, хто пропагує оман: ви відповідатимете. Канада підтримує Україну”, – сказала Жолі.

У її відомстві уточнили, що обмежувальні заходи зачеплять 15 юридичних осіб, контрольованих російським урядом, та 29 фізичних осіб, які поширюють дезінформацію.

Під канадські санкції потрапили: агентства ТАСС, Regnum та Sputnik, телеканали “ВГТРК”, “Россия-24”, “Первый канал”, “Россия-1”, “НТВ” та “RT”, медіаресурси “Газпроммедіа”, “Національна медіагрупа”, “Vesti.ru” і “Смотрим”, а також організації “Роскомнадзор” і “Россотрудничество”.

Канада також заморозила все майно та кошти й заборонила в’їзд на свою територію голові міжнародного департаменту RT сумбатовичу гаспаряну, сумнозвісній телеведучій ользі скабеєвій, речниці МЗС рф марії захаровій та низці інших впливових російських пропагандистів.

Окрім цього, Канада запустила спеціальний інтернет-ресурс, покликаний протистояти дезінформації за допомогою фактів.

“Канада продовжить задіювати цю платформу, щоб проливати світло на те, як російський режим використовує брехню для виправдання незаконного та неспровокованого вторгнення до України”, – наголосили в МЗС.

Liked the article?
Help us be even more cool!