ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Канада викликала посла РФ через твіти з мовою ненависті щодо ЛГБТ

29.11.2022, 11:00
Фото - Укрінформ
Фото - Укрінформ

Міністерство закордонних справ Канади викликало посла Росії в Оттаві Олега Степанова через серію повідомлень з мовою ненависті у твітері до ЛГБТ-спільноти, в тому числі щодо канадської міністерки-лесбіянки, повідомляє Радіо Свобода.

Останніми днями російське посольство в Канаді опублікувало серію твітів на тлі схвалення в РФ законопроєкта, який забороняє всі форми “пропаганди” ЛГБТ.

Твіти російського посольства, зокрема, містили фотоілюстрацію прапора ЛГБТ-прайду з перекресленою лінією всередині червоного кола, а також зауваження: “Все про сім’ю. Сім’я – це чоловік, жінка та діти”.

Посольство також відповіло міністерці спорту Канади Паскаль Сент-Онж, яка є відкритою лесбійкою, після того, як вона обурилась “російській гомофобній пропаганді”, попросивши її “дослідити та пояснити, як ви з’явилися на цьому світі?”.

“Не дивно, що росіяни знову обрали пропаганду ненависті. Це напад на канадські цінності прийняття і толерантності”, – цитує AFP представницю пресслужби МЗС Канади Емілі Вільямс.

Росія намагається представити ЛГБТ як продукт небезпечного впливу Заходу.

23 листопада Держдума РФ ухвалила у другому читанні законопроєкт про заборону так званої пропаганди нетрадиційних відносин. Він має на меті заборону поширення інформації про гомосексуальність, бісексуальність, трансгендерність. Схожий закон уже діє в Росії з 2013 року, але він зачіпав лише неповнолітніх. Новий законопроєкт стосується людей різного віку. Юристи та правозахисники побоюються, що закон криміналізуватиме будь-які публічні згадки ЛГБТ як явища.

Liked the article?
Help us be even more cool!