ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Канада планує запровадити з 2022 року податки для Google та Facebook

02.12.2020, 17:00
Фото – straitstimes.com
Фото – straitstimes.com

Канада з 2022 року планує запровадити податок на корпорації, що надають цифрові послуги. Насамперед ідеться про корпорації Facebook та Google. Про це повідомило Міністерство фінансів Канади, інформує MediaSapiens із посиланням на Reuters.

У Мінфіні Канади зазначають, що зараз Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР  об'єднує 35 найбільш економічно розвинених країн світу – більшість держав Європейського Союзу, США, Австралія, Швейцарія, Норвегія, Південна Корея, Японія та інші. – Ред.) розробляє загальний підхід щодо оподаткування технічних гігантів. Однак у Канаді вважають, що робота триває надто повільно.

Податок на Facebook та Google введуть з 1 січня 2022 року. Він діятиме доти, доки ОЕСР не розробить загального податку на IT-компанії. Очікується, що за п’ять років податок принесе до бюджету Канади $3,4 млрд.

“Канада діятиме в односторонньому порядку і застосує податок до великих транснаціональних цифрових корпорацій, щоб вони платили належну частку до бюджету, як і будь-яка інша компанія, що працює в Канаді. Ми хочемо, щоб податкова система була справедливою, де кожен платить свою справедливу частку”, – заявила міністерка фінансів Христя Фріланд.

Водночас податками не обкладатимуть стартапи й компанії, що розвиваються.

Нагадаємо, 165 компаній і галузевих асоціацій закликають антимонопольні органи Європейського Союзу зайняти жорсткішу позицію щодо Google. Вони вважають, що технологічний гігант зі США несправедливо віддає перевагу своїм власним сервісам під час пошуку в інтернеті.

Liked the article?
Help us be even more cool!