ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Каховська міськрада виділить 60 тис. грн газеті за інформаційні послуги

14.04.2020, 12:19
Фото - flyparade/Getty Images
Фото - flyparade/Getty Images

Управління освіти Каховської міської ради (Херсонська область) уклало 13 квітня договір на надання інформаційних послуг у газеті "Каховські новини" на суму 60 тис. грн. Про це йдеться в договорі, опублікованому на сайті "Прозорро".

Гроші отримає фізична особа – підприємець Мошенський Олександр Олегович.

За ці кошти редакція опублікує інформацію на першій та інших сторінках. 1 кв. см головної сторінки журналісти оцінили в 10 гривень, а інші сторінки в 6 грн. Хоча на сайті газети вказано нижчі розцінки на рекламу.

Як зазначає представник ІМІ, газету "Каховські новини" пов’язують з родиною міського голови Андрія Дяченка. Сам міський голова це спростовує.

"Лишень заплатиш якійсь газеті – її відразу називають твоєю. Засновницею газети є Неля Федченко. Я до неї стосунку не маю", – сказав представнику ІМІ в Херсонській області міський голова.

Проте, повідомляє представник ІМІ, відповідно до опублікованих на сайті даних, редакція розташована за адресою магазинів "Скрєпка" і "Мебліні", які належать дружині міського голови.

"Так, редакція газети розташована в приміщенні, яке належить нашій родині, за договором оренди", – розповів Дяченко. І додав, що не бачить у цьому конфлікту інтересів.

"Договір укладено з ФОП Мошенським. Він є видавцем газети та не є моїм родичем. Тому ніякого конфлікту інтересів я тут не бачу", – заявив Андрій Дяченко.

Також він додав, що на сторінках газети публікуватимуть важливу для батьків інформацію, хоча з ним не згоден колишній очільник Управління освіти Каховської міської ради Михайло Гончар.

"Гроші, що будуть витрачені на публікації в "Каховських новинах", спочатку передбачалися на вирішення поточних питань життєдіяльності закладів освіти, зокрема на придбання мийних засобів, яких постійно бракує, і батькам доводиться купувати їх за власний кошт. Тим паче що цього року міська рада урізала видатки на ці потреби на 2 млн грн. З практики роботи можу сказати, що цілеспрямоване висвітлення роботи управління освіти та закладів освіти з розміщенням публікацій у газетах буває вкрай рідко (наприклад, оголошення про вакансії), оскільки місцеві ЗМІ самі залюбки передруковують статті про наші заходи, що ми розміщуємо в тому ж фейсбуці. Укладання даного договору є ніщо інше, як фінансування Дяченком за кошт платників податків своєї передвиборчої кампанії у власній газеті", – сказав представнику ІМІ нещодавно звільнений з посади начальника Управління освіти Михайло Гончар.

Liked the article?
Help us be even more cool!