ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кабмін зберіг аналогове мовлення на кордоні з РФ до 1 травня 2019 року

31.08.2018, 16:13

Кабінет Міністрів України продовжив аналогове мовлення каналів Національної суспільної телерадіокомпанії України, місцевих мовників, які не мають цифрових ліцензій, і передавачів на кордоні з Російською Федерацією, до 1 травня 2019 року.

Відповідну урядову постанову № 667 від 29 серпня 2018 року “Про внесення зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України” оприлюднено 31 серпня на Урядовому порталі та в газеті “Урядовий кур’єр”, повідомляє “Детектор медіа”.

У проекті рішення, який розглядався на засіданні уряду 29 серпня, йшлося про збереження аналогового мовлення цих каналів до 31 грудня 2018 року.

Згідно з оприлюдненою постановою, 1 травня 2019 року є кінцевою датою використання технології аналогового телевізійного мовлення для “визначених Національною радою з питань телебачення і радіомовлення каналів мовлення на територіях, що межують з Російською Федерацією та тимчасово окупованими територіями, та каналів мовлення на територіях, де розповсюджуються програми ПАТ “НСТУ”, і телерадіоорганізацій місцевого мовлення, які не мають ліцензій на цифрове мовлення”.

Як повідомляв ІМІ, 29 серпня Кабінет Міністрів України вирішив зберегти аналогове телемовлення на територіях, що межують із Росією, а також для Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) і місцевих телекомпаній, що не мають ліцензій на цифрове мовлення за списком Національної ради з питань телебачення і радіомовлення до 31 грудня 2018 року.

Раніше Національна рада з питань телебачення і радіомовлення внесла до Кабінету Міністрів пропозицію щодо необхідності збереження аналогового мовлення на кордоні з Росією, де існують ризики інформаційного впливу країни-агресора, а також для суспільного мовлення (НСТУ) і місцевих компаній, що не мають цифрових ліцензій.

18 липня Кабінет Міністрів ухвалив зміни до своєї постанови про вимкнення аналогового телебачення в Україні з 31 серпня (у Києві та Кіровоградській області – з 31 липня) щодо збереження аналогового мовлення на територіях з особливим режимом мовлення (зона ООС і на кордоні з Кримом).

31 липня Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення вимкнув аналоговий сигнал 13 телеканалів у Києві та 14 телеканалів у Кіровоградській області.

31 серпня на всій території України припиняється аналогове телевізійне мовлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!