ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кабмін запровадив єдину електронну систему обліку дошкільнят і школярів

Фото – mrpl.city
Фото – mrpl.city

Кабінет Міністрів запровадив єдину електронну систему обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів усіх закладів освіти. Таке рішення уряд ухвалив 5 вересня, повідомляє Міністерство освіти і науки.

Зокрема, уряд 5 вересня ухвалив постанову “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2017 р. No 684”, яка передбачає спрощене ведення шкільної документації, пов'язаної з обліком дітей дошкільного, шкільного віку та учнів із застосуванням засобів програмно-апаратного комплексу “Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту”.

“Відтепер буде існувати єдина електронна система обліку дітей, вихованців та учнів для всіх закладів освіти в Україні. На відміну від того, як це було раніше, коли облік проводили окремо в кожній територіальній громаді та не було узагальненого бачення ситуації в межах усієї країни. Завдяки такій обліковій системі будуть автоматично зводитися статистичні звіти про кількість дітей дошкільного і шкільного віку, вихованців та учнів, зокрема дітей, не охоплених навчанням”, – повідомляє міністерство.

Відомство додало, що перехід до електронної форми дозволить розвантажити педагогічний персонал та адміністрації закладів освіти, у результаті чого вони зможуть надавати більше уваги виконанню безпосередніх обов'язків, а дітям якісніші освітні послуги.

Нагадаємо, в Україні розробляють концепції відбудови зруйнованих типових шкіл.

Liked the article?
Help us be even more cool!