ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кабмін вирішив ліквідувати Нацкомісію з питань захисту суспільної моралі

11.05.2012, 03:21
Кабінет Міністрів пропонує вилучити із чинного Закону "Про захист суспільної моралі" положення щодо статусу та засад діяльності Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі. Відповідний проект закону був розроблений Міністерством юстиції та ухвалений 10 травня на урядовому засіданні. Про це повідомляється на сайті Міністерства юстиції.

Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, дана законодавча ініціатива уряду ґрунтується на тому, що повноваження Нацкомісії з питань захисту суспільної моралі на практиці дублюють функції Міністерства культури, Державного комітету телебачення і радіомовлення та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Також міністр нагадав, що структура центральних органів виконавчої влади, яка була затверджена указом Президента України від 9 грудня 2010 р., не передбачає наявність такого органу як Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі. У грудні 2010 року уряд затвердив План організації виконання згаданого указу президента, який передбачав вирішення питання ліквідації Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі.

З огляду на це, йдеться у повідомленні, уряд у своєму законопроекті пропонує виключити із Закону України "Про захист суспільної моралі" положення щодо визначення статусу та засад діяльності Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі.

Крім того, пропонується визначити, що державний нагляд за додержанням вимог Закону "Про захист суспільної моралі" та законодавства у сфері захисту суспільної моралі в межах своєї компетенції здійснюють центральні органи виконавчої влади, що забезпечують формування та реалізовують державну політику в інформаційній та видавничій сфері, сферах культури, охорони здоров'я, освіти і науки, державної митної справи, Міністерство внутрішніх справ України, Генеральна прокуратура України, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення.

Експертизу продукції і видовищних заходів сексуального чи еротичного характеру, згідно з урядовим законопроектом, матимуть право ініціювати державні й громадські організації, фізичні та юридичні особи, виробники і розповсюджувачі предметів і продукції, що звернуться з офіційним зверненням.                   

 
Liked the article?
Help us be even more cool!