ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кабмін дозволив не повідомляти певні дані про закупівлі в секторі оборони та адреси підприємств

Кабінет Міністрів дозволив проводити певні види публічних закупівель у секторі оборони без відкритих торгів. Відповідну постанову уряд ухвалив 5 липня, повідомляється на сайті Кабміну.

Йдеться про постанову “Про внесення змін до особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування”.

Як пише Інтерфакс-Україна, тепер закупівлі за потребою для ЗСУ, військових формувань, вищих військових навчальних закладів, правоохоронних органів, ДСНС, а також закупівлі Укрзалізниці, що спрямовані на ремонти та відновлення техніки, зможуть відбуватися без застосування відкритих торгів або електронного каталогу.

А задля безпеки замовників, постачальників і виконавців замовникам дозволили не вказувати населений пункт, де розташоване підприємство, а тільки, наприклад, район або область. Це має ускладнити пошук його місцерозташування для росіян.

Договори закупівлі для оборонних потреб коштом місцевих та інших публічних бюджетів без застосування відкритих торгів або електронного каталогу оприлюднять в електронній системі закупівель за 90 днів із дня припинення або скасування правового режиму воєнного стану.

Liked the article?
Help us be even more cool!