ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кабаєва порівняла очолюваний нею кремлівський медіахолдинг з автоматом Калашникова

06.02.2023, 12:20

Голова ради директорів “Національної медіагрупи” Росії Аліна Кабаєва, яку вважають за нинішню дружину Володимира Путіна, порівняла діяльність медіахолдингу, куди входить низка пропагандистських державних каналів, з автоматом Калашникова.

Про це вона сказала під час виступу з нагоди 15-річчя “Національної медіагрупи”, повідомило російське видання “Агентство”.

Уривок виступу Кабаєвої в програмі “Вісті тижня” показав ведучий Дмитро Кисельов. Це перший її публічний виступ як голови ради директорів НМГ після початку війни Росії проти України.

Як пише видання, з промови Кабаєвої випливає, що вона розуміє, наскільки важливу роль у формуванні громадської підтримки війни в Україні відіграє очолюваний нею холдинг. 

“Інформаційна робота сьогодні – це як бойова зброя. І за значущістю своєю ні в чому не поступається автомату Калашникова”, – сказала Кабаєва.

Кілька прокремлівських видань показали відео виступу Кабаєвої ще 2 лютого. Однак воно залишилося практично непоміченим.

У “Вістях тижня” 5 лютого Кабаєву представили як “голову ради директорів холдингу”. Як пише “Агентство”, ще у квітні цю інформацію намагалися приховати: тоді із сайту НМГ зникли згадки про голову ради директорів. У кількох коментарях, що з'явилися в агентствах після початку війни, вона виступає щодо спортивних тем як колишня спортсменка.

До “Національної медіагрупи” входять П'ятий канал, “РЕН ТВ”, СТС, “Известия”, “Діловий Петербург” та інші видання. Також їй належить 49% Першого каналу.

“Агентство” – видання, створене журналістом Романом Баданіним після визнання його “Проєкту” “небажаною” організацією.

Протягом 2022 року проти Кабаєвої запровадили санкції Великобританія, ЄС, США.

Liked the article?
Help us be even more cool!