ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістці СТБ погрожують і вимагають припинити професійну діяльність

21.09.2012, 04:27
 

Журналістці телеканалу СТБ і депутату Коцюбинської селищної ради (житловий масив Біличі під Києвом) Ірині Федорів погрожують і вимагають припинити журналістську діяльність. Про це вона повідомила у своєму блозі на «Українській правді».

“Мені і моїй родині погрожують: вимагають припинити журналістську діяльність щодо ''цієї'' теми”, - написала Федорів.

За її словами, 20 вересня о 23:22 їй на мобільний телефонував невідомий чоловік, який порадив більше часу проводити зі своєю родиною, “бо я, з його слів, стою на дорозі в якихось людей, які мають "десь" багатомільйонні інтереси”.

“Він наголосив, що знає, що я маю багато впливових знайомих і друзів, але дав зрозуміти, що ці люди поруч зі мною й з моїми рідними не будуть увесь час. На моє прохання конкретизувати, яку саме тему, якою я займаюсь, він має на увазі, він не захотів відповісти”, - зазначила журналістка.

Водночас Федорів зауважує, що у неї є свідок факту цього дзвінка і перебігу розмови.

“Після аналізу ситуації з редакцією ми дійшли висновку, що погрози щодо багатомільйонної справи, можуть стосуватись теми, яку редакція програми "Вікна-новини" разом з іншими телеканалами, інтернет- та друкованими ЗМІ веде впродовж останніх 4 років - незаконна роздача Біличанського лісу в приватну власність. Тон і зміст розмови не залишають у мене сумнівів розцінювати їх як реальну загрозу життю і здоров'ю мені та моїй сім'ї”, - написала вона.

Федорів 21 вересня написала заяву про злочин в громадській приймальні Міністерства внутрішніх справ України. Також відповідне звернення було направлене на ім’я Дарини Чепак, як керівника Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

Нагадаємо, Ірина Федорів з листопада 2010 року є депутатом Коцюбинської селищної ради й активно захищає Біличанський ліс. У 2011 році за серію репортажів на захист Біличанського лісу Ірина Федорів стала переможницею конкурсу «Правозастосування та управління в лісовому секторі України», присвяченого Міжнародному року лісів.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!