ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка "Страни" проситиме від Держприкордонслужби роз’яснень щодо обшуку в аеропорту

19.10.2016, 11:04

Заступниця головного редактора видання “Страна.ua” Світлана Крюкова заявляє, що її обшукали в аеропорту “Бориспіль” і вона з цього приводу проситиме роз’яснень у Державної прикордонної служби України, повідомляє “Детектор медіа”.

За словами журналістки, 17 жовтня прикордонники обшукали її в аеропорту “Бориспіль” після її повернення в Україну з поїздки в Іспанію та Нідерланди, де вона проводила зустрічі з інформаторами її журналістського розслідування.

Крюкова стверджує, що обшук було проведено нібито за вказівкою СБУ, яка нібито виявляє до неї інтерес через чергове журналістське розслідування. Вона вважає, що під час обшуку в аеропорту перебували і співробітники СБУ, хоча підтверджень цього не має.

“Я хочу зараз написати запит в прикордонну службу, щоб вони мені пояснили свою версію того, що трапилося, дали мені офіційне пояснення і показали рішення про огляд. Можу написати в СБУ, але вони там мені скажуть, що не було нікого. Вони ж взагалі зі мною не контактували. Чіпати багаж може тільки прикордонна служба, а не СБУ. Повинно бути якесь рішення. Але вони там були, група людей. І на виході стояли припарковані машини СБУ, вони дуже характерні. Крім того, депутат Ігор Мосійчук, який був випадково поруч, теж підтвердив, що це співробітники СБУ”, – сказала вона.

За словами журналістки, прикордонники запитували в неї, чи має вона додатковий телефон або флешку, на яких міститься “важлива” інформація. Крюкова припускає, що в неї шукали телефон, який їй хотів передати інформатор з-за кордону, але якого в неї при собі не було. “У мене було завдання взяти цей телефон та віддати на міжнародну експертизу. Є компанії, які це роблять. Телефон належить людині, яка погодилася надати мені інформацію, яка мене цікавила. Але так сталося, що я не взяла цей телефон. Довго пояснювати, чому так вийшло. Але я розуміла, що тут у мене зможуть його забрати. Я придумала інший спосіб, як це зробити в Європі”, - сказала вона.

Як повідомляв ІМІ, 18 жовтня заступниця головного редактора видання “Страна” Світлана Крюкова заявила, що СБУ виявляє до неї підвищений інтерес, в аеропорту в неї шукали носії інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!