ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка поскаржилась прокуратурі, що ТРК "Україна" ігнорує рішення суду про її відновлення на роботі

05.02.2013, 03:33

Власний кореспондент регіональних новин телеканалу «України» у Харкові Ольга Вдовенко, яку суд у грудні 2012 року поновив на роботі після незаконного звільнення, написала заяву до Харківської міської прокуратури про відмову телеканалу виконувати судове рішення, повідомила Незалежна медіа-профспілка.

Після рішення Московського районного суду Харкова про відновлення на роботі, яке вступає в дію негайно, Ольга Вдовенко прийшла до свого офісу в Харкові. Її колега заявив, що керівництво каналу повідомило йому, що вона не є працівницею каналу і йому заборонено пускати його до офісу. Міліція, яку викликала журналістка, зафіксувала факт недопущення її до робочого місця.

Виконавча служба Ворошиловського району міста Донецька (в цьому районі міститься ТРК «Україна», згідно з юридичною адресою) не вибирає на пошті листа від Ольги Вдовенко з вимогою спонукати керівництво телеканалу виконати рішення суду. Про це свідчить неповернення журналістці повідомлення про вручення листа.

За словами Вдовенко, вона розмовляла з директоркою ТРК «Україна» Мариною Миргородською, яка відмовилася обговорювати питання, пообіцявши, що з журналісткою зв’?яжуться юристи телеканалу. Однак ніякого зв’?язку не відбулося.

Юрист Незалежної медіа-профспілки Олександр Тарасов, який займається справою Удовенко, заявляє, що ТРК «Україна» порушує закон, який передбачає кримінальну відповідальність. За невиконання рішення суду посадові особи можуть потрапити до в’?язниці, за статтею 382 Кримінального кодексу, на строк від 3 до 8 років. Також Тарасов вважає, що під дію цього закону підпадають і працівники виконавчої служби Ворошиловського району міста Донецька, які ухиляються від виконання судового рішення.

Нагадаємо, Ольгу Вдовенко було звільнено з посади власного кореспондента ТРК “Україна” у Харківській області у травні 2012 року. Вона оскаржила своє звільнення, оскільки вважала, що воно відбулось з порушенням законодавства.

У грудні 2012 року Московський районний суд  міста Харкова зобов'язав телеканал “Україна” виплатити Ользі Вдовенко 37 тис 505 гривень заробітної платні за час вимушеного прогулу і 5 тис гривень компенсації  моральної шкоди за незаконне звільнення. Також суд скасував незаконний  наказ  про її звільнення. 

Liked the article?
Help us be even more cool!