ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка "Інтера" Олена Механі про подробиці нападу: Мене морально вбили

01.04.2014, 13:13

7 березня у Севастополі під час захоплення російськими силовиками військової частини №2355 у Козачій бухті чоловіки спортивної статури у масках зламали журналісту телеканалу «Інтер» Андрію Цаплієнку та оператору каналу Володимиру Дєдову ребра. Ще у одного оператора Лисенка струс мозку, пошкоджена щелепа та вибиті зуби.

Про подробиці нападу на журналістів “Відеотеці” розповіла журналіст “Інтера” Олена Механік.

“Володимиру Дєдову зробили операцію. Це оператор, якому дісталося найбільше. Йому зламали ребро і воно проткнуло легеню. Але в сімферопольській лікарні цього не побачили, це помітили вже тут, коли він прилетів до Києва. У сімферопольській лікарні взагалі сказали, що значних пошкоджень немає ні в кого.

Як з'ясувалося, у Андрія Цаплієнка було зламано 6 ребер, була серйозна травма голови. У грецького журналіста (Костаса Онісенко - ред.) був зламаний ніс. Ще в одного оператора була пошкоджена щелепа, струс мозку і зуби вибиті. Мене не чіпали. Мене морально вбили”, - розповіла про наслідки свого кримського відрядження Механік.

Також вона уточнила, що журналістів били люди у спортивних костюмах, у масках: “Це люди, які знають як бити, залякувати. Була неконтрольована агресія”.

За ії словами, коли журналістів почали  бити, “я остовпіла від страху”.

“І коли у мій бік двинулись ці люди, з нами був грецький журналіст, який просто врятував мені життя. Він заштовхнув мене в машину нашу, ми сіли в одну машину шестеро і почали їхати”, - розповіла вона. Пізніше, коли невідомі підрізали машину і зупинили її, у журналістки з рук вирвали камеру.

“Чоловіки шукали сім-карти, картки пам’яті у моєму гаманці. Паспорт дістали, коли побачили, що кримська прописка, забрали, заюрали документи у хлопців, сказали, що ми знаємо, де ви живете, де живуть ваші сім’ї”, - розповіла Механік.

Нагадаємо, 7 березня у Севастополі жорстоко побили журналістів “Інтеру” та відібрали паспорти.

Liked the article?
Help us be even more cool!