ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка "Експресу" звинуватила міліцію у брехні

15.02.2013, 02:51

Журналістка газети “Експрес” Світлана Мартинець заявляє, що отримала лише одну повістку від Галицького райвідділу Львова з проханням з’явитися для дачі пояснень і звинувачує львівську міліцію у брехні. Про це йдеться у заяві Мартинець, оприлюдненій на сайті газети.

“Мені огидно від брехні, під якою підпис “ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області”. Наприклад, про те, що п’ять раз мені надсилали повістки, аби я з’явилася до Галицького райвідділу. “У райвідділ також не було надано інформації про причини неявки працівниці редакції”, - зі заяви на офіційному сайті ГУ УМВС у Львівській області. Для всіх тих, хто має намір оприлюднити чергову брехню, роз’яснюю: я отримала повістку лише один раз. У відомостях про отримання я поставила свій підпис. Та і цю єдину повістку, яку принесли до редакції, мені ніхто не надсилав. Працівники міліції надали її на мою ж вимогу після запрошення телефоном. Я надала їм відповідь у письмовій формі, на копії  про її отримання адресатом стоїть штамп Галицького райвідділу міліції”, - розказала Мартинець.

Журналістка здивована тим, що міліція приходила до її квартири саме серед ночі.

“Я не знаю, кому із них спала у голову ідея покопирсатися у білизні, яку я ношу. Я не знаю, чи була це ідея представника Президента на Львівщині пана Костюка і його бізнес-партнерів (а саме їхні махінації із мільярдами бюджетних коштів я сьогодні розслідую у Харкові), чи ж то одного із корумпованих  прокурорів, чиновників, податківців -- цих мікро- і макрочастин мафіозного клану - фігурантів моїх розслідувань. Але я знаю напевно: без прямої вказівки одного із цих двох високопоставлених генералів жоден суддя не підписав би постанову про обшук у моїй квартирі”, - сказала Мартинець.

Нагадаємо, на сайті ГУ МВС України у Львівській області повідомили, що міліція приходила за адресою реєстрації журналістки видання “Експрес” Світлани Мартинець з метою виконання ухвали суду про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів. Мартинець було запрошено у межах розслідування кримінальної справи за фактом умисного перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (частина 1 статті 171 ККУ) до Галицького райвідділу міліції.

У міліції зауважили, що на п‘ять повідомлень із запрошенням з‘явитися для надання свідчень, Мартинець не з‘явилася на жодне із запрошень та не надала свідчень. У райвідділ також не було надано інформації про причини неявки працівниці редакції.

Раніше газета "Експрес" заявила, що 12 лютого до квартири журналістки газети Світлани Мартинець намагалися потрапити шестеро невідомих чоловіків. На протести сусідів, що стали свідками цієї сцени, чоловіки показали постанову суду щодо проведення обшуку у квартирі журналістки.

Liked the article?
Help us be even more cool!