ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістів ZIK звільнено, вони повертаються до Києва

25.04.2017, 12:18

Знімальну групу програми “Стежками війни” телеканалу ZIK, на яку СБУ відкрито кримінальне провадження за “підготовку до диверсії на воєнному об’єкті”, звільнено. Журналісти повертаються до Києва. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на керівницю Департаменту журналістських розслідувань каналу ZIK Дарину Шевченко.

“Знімальна група зараз повертається в Київ”, – сказала вона.

Як повідомляв ІМІ, 24 квітня телеканал ZIK повідомив про затримання співробітниками СБУ знімальної групи програми військових розслідувань “Стежками війни” каналу неподалік селища Оржів (Рівненська область).

Міністерство оборони повідомило, що журналісти телеканалу ZIK здійснювали несанкціоновану відеозйомку військового режимного об'єкту за допомогою безпілотного літального апарату.

Станом на ранок 25 квітня знімальна група телеканалу ZIK, яку СБУ затримала 24 квітня, перебуває у Рівному в приміщенні управління обласної СБУ.

За фактом ситуації, яка мала місце з журналістами телеканалу ZIK, Служба безпеки України внесла до ЄРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками готування до диверсії за ч. 1 ст. 14 (готування до злочину) та ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!