ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістів, які їдуть висвітлювати Євро-2012, попереджають про цензуру в Україні

06.06.2012, 02:38

Європейських журналістів, які їдуть висвітлювати Євро-2012 в Україну, попереджають про ситуацію зі свободою слова в Україні і закликають підтримати українських колег. Листівку із таким зверненням оприлюднила Європейська федерація журналістів.

Листівка висвітлює випадки нерозкритих вбивств і зникнень журналістів у країні, а також прикладів, коли представників ЗМІ переслідували через професійну роботу.

Також у листівці йдеться про справу журналіста «Української правди» Георгія Гонгадзе, який був викрадений у вересні 2000 року.

«Справа Гонгадзе має вирішальне значення для боротьби з безкарністю в Україні. Розгляд справи в таємниці є насмішкою влади, яка заявила про рішучій намір знайти тих, хто замовив його вбивство, та боротися з безкарністю», - прокоментував президент організації Арне Кеніг.

Міжнародна федерація журналістів, до якої входить ЄФЖ, також підтримала цю кампанію, яка розглядає Євро-2012 як можливість посилити тиск на українську владу.

«Я закликаю всіх журналістів, які висвітлюють Євро-2012, задуматися про своїх колег в Україні, які піддавалися протягом багатьох років загрозам, фізичному насильству і цензурі», - зазначив президент Міжнародної федерації журналістів Джим Бумела.

«Телекритика»

Liked the article?
Help us be even more cool!