ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістів вигнали з лікарні, до якої привезли Тимошенко

10.05.2012, 00:25
9 травня журналістів центральних і місцевих ЗМІ вигнали з території лікарні “Укрзалізниці” в Харкові, куди прибула екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, повідомляє УНІАН.
Ворота медичного закладу зачинили на замок. Працівники міліції вивели з території медзакладу прихильників Тимошенко, які з самого ранку чергували перед приймальним відділенням лікарні.
На територію лікарні приїхали начальник ГУ МВС в Харківській області Віктор Козицький та начальник Управління ДПтСУ в Харківській області Євген Бараш.
Про подробиці інциденту «Телекритиці» розповів його очевидець, харківський журналіст. Він відмовився зазначити своє ім`я у коментарі, оскільки, за його словами, це може ще більше ускладнити процедуру отримання інформації з боку представників місцевих органів влади. 
За словами кореспондента, на місце події прибуло 15-17 представників ЗМІ - місцевих, центральних, а також телеканалів, зокрема, «Інтера» і «1+1». Після 7-ї ранку журналісти очікували на Юлію Тимошенко біля приймального відділення лікарні, не заходячи до приміщення. Близько 8-ї години представники міліції «наполегливо порадили журналістам спочатку відійти з проїжджої частини, потім підійти до КПП, а далі вийти за межі КПП». При цьому представники медіа просили міліцію не перешкоджати їм виконувати свої професійні обов`язки та називали статті законодавства, згідно яких вони мають право перебувати на місці події. Як уточнив журналіст, сили правоохоронці не застосовували, однак кореспонденти змушені були вийти за межі території.
Після того, як до лікарні прибула перший заступник міністра охорони здоров’я України, голова міжнародної медичної комісії Раїса Мойсеєнко, журналістам дозволили пройти до приміщення лікарні. Для представників ЗМІ на вулиці провели брифінг, під час якого розповіли, хто здійснюватиме лікування Тимошенко і коли мають розпочатися процедури.
Як уточнив співрозмовник ТК, він не мав можливості заздалегідь узгодити своє перебування біля території Укрзалізниці лікарні заздалегідь, оскільки про акредитацію на брифінг чи необхідність окремого дозволу журналістів не інформували.
Liked the article?
Help us be even more cool!