ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістів вчили професійно писати про медицину

04.02.2013, 04:57
31 січня - 1 лютого у Києві відбувся перший модуль Школи медичної журналістики для регіональних журналістів. Перші навчальні сесії присвятили темі онкології.
 
Навчальний захід організувала Національна спілка журналістів за підтримки Міністерства охорони здоров’я. Партнерами проекту також виступили Консорціум «Менеджмент Консалтинг Груп», фармацевтична компанія «Рош-Україна», індійська фармацевтична компанія «Cipla».
 
У рамках Школи було презентовано посібник для журналістів «Медична журналістика. Як писати про онкологію». Учасники отримали чимало довідкової інформації на тему онкології, ознайомилися з поняттями персоналізованої медицини, новими методами лікування тощо. Обговорили особливості висвітлення «важких», або так званих табуйованих тем – невиліковних хвороб та смерті, поділилися досвідом спілкування з медиками.
 
Тренери Наталія Виговська та Олександр Харченко (колишній багаторічний головред ІА УНІАН) розповідали про джерела інформації, доступність написання складних матерілалів та типові помилки журналістів. А досвідчений журналіст  газети «Дзеркало тижня» Лідія Суржик поділилася досвідом підготовки матеріалів для широкої аудиторії та пошуком актуальних тем.
 
За словами організаторів, Школа медичної журналістики стане системним заходом, який збиратиме представників мас-медіа задля підвищення їхньої професійності та майстерності.
 
Liked the article?
Help us be even more cool!