ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістів Громадського ТБ звільнили

02.07.2014, 21:20

Представники самопроголошеної Луганської народної республіки відпустили знімальну групу Громадського ТБ - журналістку Настю Станко та оператора Іллю Безкоровайного, повідомляє Громадське ТБ.

Звільнення у прямому ефірі транслював російський канал LifeNews

Медійники з РФ, що транслювали цю подію, певний час супроводжували Станко та Безкоровайного та засипали їх питаннями. Однак журналісти Громадського ТБ відмовилися спілкуватися з представниками російських ЗМІ.

За словами журналістів, у полоні їм погрожували вбивством.

Станко в ефірі Громадського ТБ телефоном повідомила, що їх відпустили просто в місто. Водночас за ними, зі слів Станко, слідували якісь люди. Журналісти попросили колег з Громадського ТБ забрати їх з Луганська. Під час розмови з глядачами журналістка повідомила, що до них підійшла «самооборона Луганська» і чогось хоче.

«Нас не били, не катували, нічого не зробили, але погрожували відрізати голови, погрожували вбити кілька разів, погрожували, що ми звідси не вийдемо», - розповіла журналістка.

«Те, як ми попали в полон, я зрозуміла, що більша частина мешканців тут «стукають», здають, дуже багато людей у полоні. Тут абсолютна військова диктатура», - додала журналістка, пише Телекритика.

Нагадаємо, журналіст Громадського ТБ Анастасія Станко та оператор Ілля Безкоровайний були захопленні в полон увечері 30 червня сепаратистами самопроголошеної ЛНР. За повідомленнями ЗМІ, їх утримують у Луганську.

Їх звинувачують у шпигунстві на користь української армії.

Президент України Петро Порошенко доручив зробити все необхідне для якнайшвидшого звільнення заручників-журналістів Громадського ТБ Анастасії Станко та Іллі Безкоровайного.

У керівництві самопроголошеної Луганської народної республіки (ЛНР) обіцяли відпустити затриманих журналістів Громадського ТБ після звернення керівників трьох загальнофедеральних російських телеканалів.

Liked the article?
Help us be even more cool!