ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістів "Дождя" затримував батальйон "Азов"

02.09.2014, 11:18

1 вересня бійці українського добровольчого батальйону «Азов» затримали в районі Маріуполя (Донецька область) двох російських журналістів - кореспондента телеканалу «Дождь» Тимура Олевського і співробітника російського видання Forbes Орхана Джемаля. Через кілька годин журналістів відпустили, і Тимур Олевський вийшов в прямий ефір телеканалу, повідомляє «Дождь».

Кореспондент «Дождя» Тимур Олевський не виходив на зв'язок протягом приблизно шести годин - з 16.00 по за київським часом. 1 вересня вдень він був у Маріуполі і мав вийти в ефір, але перестав відповідати. Замість нього трубку почав брати хтось інший.

«Дождь» повідомляє, що  Тимур Олевський разом з Орханом Джемалем прямували з Маріуполя у бік захопленого російськими регулярними військами Новоазовська (Донецька область). В дорозі вони були затримані бійцями українського добровольчого батальйону «Азов». Вони утримували журналістів протягом декількох годин, після чого відпустили. Тимур Олевський повідомив редакції, що знаходився в підвальному приміщенні «з мішком на голові».

Близько 23.45 за московським часом вони вийшли на зв'язок. На той час, як повідомляє телеканал, з ними все було гаразд.

«Нас зупинили з моїм колегою Орханом Джемалем для перевірки документів, вони викликали питання у бійців на блокпосту, і після цього ми приїхали в розташування батальйону "Азов", щоб їх перевірили. Ось це час, який я не виходив на зв'язок, документи перевіряли, ну, і, напевно, нас теж якимось чином. Акредитації та інші речі. Просто там так прийнято, що телефонами користуватися не можна, тому ви не могли до мене додзвонитися. Зараз все добре, і ми продовжуємо працювати. І навіть, думаю, зробимо дивовижний репортаж з батальйоном "Азов", який нам пообіцяли після цієї перевірки керівники цього підрозділу», - розповів Тимур Олевський.

Нагадаємо, саме російський журналіст Тимур Олевський у своєму Facebook з посиланням на інформацію місцевих жителів повідомив, що російські війська зайшли в Донецьк і розквартировуються.

"Телекритика"

Liked the article?
Help us be even more cool!