ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти звернулися до Євросуду через ненадання керівником “Рівнегазу” декларації

02.02.2017, 15:25

Журналіст інтернет-порталу “Четверта влада” Юрій Горбач звернувся до Європейського суду з прав людини через невиконання рішення українського суду щодо оприлюднення ПАТ “Рівнегаз” декларації про майно і доходи свого керівника, екс-депутата Рівненської обласної ради Петра Дубаса, повідомляє “Доступ до правди” з посиланням на “Четверту владу”.

Позивач просить визнати порушення статей 6 (Право на справедливий суд), 10 (Свобода вираження поглядів) та 13 (Право на ефективний засіб юридичного захисту) Конвенції про права людини.

“Журналіст не отримав суспільно важливу інформацію, яку суд зобов’язав йому надати. В аналогічних справах Європейський суд вже встановлював порушення статті 10 Конвенції, що дає нам надію на позитивний результат розгляду нашої заяви”, – зазначила медіа-юристка Людмила Опришко, яка готувала документи до ЄСПЛ.

Скаргу було подано кілька днів тому. Розгляд справи у Європейському суді, за попередніми оцінками, може тривати кілька років.

Як повідомляв ІМІ, 12 січня Рівненський міський суд за скаргою журналіста інтернет-порталу “Четверта влада” Юрія Горбача зобов’язав рівненську поліцію відкрити кримінальне провадження щодо невиконання рішення суду службових осіб ПАТ “Рівнегаз” щодо надання журналісту копії декларації свого керівника за 2014 рік Петра Дубаса, за той час, коли той був депутатом Рівненської обласної ради.

Два суди - Житомирський апеляційний адміністративний суд та Рівненський окружний адміністративний суд зобов’язали ПАТ “Рівнегаз” надати копію декларації про майно і доходи Петра Дубаса журналісту видання. Однак добровільно голова правління ПАТ “Рівнегаз” надавати документ не захотів, а виконавча служба Рівненського міського управління юстиції відкрила 16 травня 2016 року провадження і вже 23 травня його призупинила.

Фото - “Четверта влада”

Liked the article?
Help us be even more cool!