ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти закликають бажаючих відвідати виборчий округ Журавського з антиагітацією

01.10.2012, 02:53
Журналісти, які пікетували сьогодні під парламентом проти законопроекту про наклеп, запрошують 4 жовтня всіх бажаючих відвідати виборчий округ на Житомирщині, в якому балотується автор цієї ініціативи, представник фракції Партії регіонів Віталій Журавський. Про це йдеться у прес-релізі, розданому журналістам, передає Укрінформ.

“Запрошуємо всіх, кого хвилює існування можливості казати правду, взяти участь у антиагітаційній поїздці до 66-го виборчого округу на Житомирщину, де Віталій Журавський балотується до Верховної Ради наступного скликання”, - йдеться у документі.

Згідно з виборчим законодавством кожен громадянин має право агітувати як за, так і проти будь-якої політичної сили чи кандидата у депутати. Журналістів закликають реалізувати це своє право, аби не дати задушити свободу слова. Поїздка відбудеться 4 жовтня.

Нагадаємо, законопроект Журавського №11013 включено до порядку денного сесії на кінець жовтня - початок листопада.

18 вересня Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект, яким вводиться кримінальна відповідальність за наклеп. Автор законопроекту депутат від фракції Партії регіонів Віталій Журавський.

25 вересня Журавський зареєстрував проект постанови про відкликання законопроекту про наклеп. Цей проект закону вже викликав критику з боку Єврокомісії, Ради Європи, ОБСЄ та депутатів Європарламенту.

27 вересня більшість львівських та одна херсонська газета вийшли з порожньою першою шпальтою на знак протесту проти ухвалення так званого законопроекту про наклеп.

27 вересня група журналістів-активістів, дізнавшись про те, що народний депутат від Партії регіонів Віталій Журавський планує відвідати як кандидат в народні депутати село Привороття Брусилівського району Житомирської області, приїхали до цього села, щоб розповісти його мешканцям про останні законодавчі ініціативи Журавського, а саме про законопроект про наклеп, через який вони можуть втратити роботу.

В Дніпропетровську 28 вересня не виходили в ефір програми місцевого 9-го телеканалу.

Під час мітингу в Києві 1 жовтня представники ЗМІ закликали нардепів включити постанову про скасування законопроекту Журавського до порядку денного ВР на найближчий час.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!