ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти з усієї України вчилися висвітлювати вибори

16.10.2014, 11:26

Інститут Масової Інформації (ІМІ) провів дводенний тренінг «Основи виборчого права та організація виборчого процесу для журналістів», у якому взяли участь представники 15 областей України.

Навчання проходило у вигляді теоретичної частини та інтерактивної гри-моделювання, під час якої було відтворено процес дня і ночі голосування на виборах до Верховної Ради України.

Під час гри було відтворено ключові інформаційні точки у день виборів (ранкове засідання ДВК, вечірнє засідання ДВК – передача попередніх відомостей до ОВК, процес підрахунку голосів, встановлення результатів голосування на ДВК).

На тренінгу було детально розглянуто питання прав журналістів на виборах, законодавчі обмеження для розміщення предвиборчої агітації і політичної реклами, основні порушення під час виборго процесу.

Особливу увагу тренери - експерти Інституту політичної освіти Тарас Случик та Володимир Феськов - звертали на конкретні схеми, які застосовуються на виборах.

Медіа-юрист ІМІ Роман Головенко пояснив відмінність політичної реклами та джинси, якою зловживають штаби кандидатів та партій у передвиборчий період.

Представник Громадянської мережі ОПОРА Юрій Хорунжий презентував «Набір виживання» у формі мобільного додатку для Android «Вибори 2014», який спільно розробили ІМІ та ОПОРА для спостерігачів та журналістів. Мобільний додаток «ВИБОРИ 2014» вже доступний на Google Play.

Гостями тренінгу були спостерігачі Канадської місії спостереження, які відзначили, що їм також дуже важливо знати про порушення прав журналістів на виборах і закликали журналістів повідомляти і міжнародній місії спостереження про порушення на виборах.

Тренінг організовував Інститут масової інформації за підтримки Freedom House та МЗС Норвегії.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!