ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти вимагають службового розслідування щодо "темників Арбузова"

11.02.2013, 03:19

Національна спілка журналістів України та Незалежна медіа-профспілка України звертаються до прем'єр-міністра Миколи Азарова та до першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова з проханням провести службові розслідування щодо існування нових “темників” в українському інформаційному просторі. А результати розслідувань обов'язково оприлюднити. Про це йдеться у заяві спілок, текст якої є у розпорядженні ІМІ.


Подаємо повністю текст заяви:


“Національна Спілка журналістів України та Незалежна медіа профспілка України занепокоєні  появою  нових темників - вказівок урядових прес-служб щодо "правильного" висвітлення українськими ЗМІ.


У п'ятницю, 8 лютого, з`явилася інформація, що прес-служба першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова надсилає листа з "рекомендаціями" щодо висвітлення у ЗМІ міжнародних стосунків України. Оприлюднена копія листа містить як вказівки створювати пропагандистську інформацію, так і вимагає надавати статусу пріорітетності тим чи іншим подіям.


НСЖУ та НМПУ звертаються до прем'єр-міністра України Миколи Азарова та до першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова з проханням провести службові розслідування щодо існування нових темників в українському інформаційному просторі. А результати розслідувань обов'язково оприлюднити. Так само як оприлюднити власну позицію щодо можливості влади втручатися у роботу журналістів”.


Нагадаємо, 8 лютого журналіст Мустафа Найєм у своєму блозі на “Українській правді” опублікував копію листа, яка йому прийшла від прес-служби першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова, з "рекомендаціями"  щодо висвітлення у ЗМІ міжнародних стосунків України. Зокрема, прес-служба давала рекомендації ЗМІ щодо висвітлення газового конфлікту. 

Liked the article?
Help us be even more cool!