ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти ТСН дали хабар чиновнику за перемогу в тендері

28.11.2011, 01:33
Фонд соціального страхування, у який кожен українець відраховує щомісяця 3% зарплати, має річний бюджет 10 мільярдів гривень. Найвитратнішою статтею фонду є пільгове санаторне лікування, проте саме на санаторіях та тендерах по них керівництво соцстраху заробляє чималі гроші. Про це повідомляється на сайті ТСН.

Журналісти ТСН на прикладі конкретного санаторію "Псьол" на Полтавщині спробували за допомогою хабара домовитись з керівництвом фонду про перемогу у тендері на оздоровлення населення. Ціна питання - 250 тисяч гривень.

Опікується отриманням подяк від директорів санаторіїв начальник відділу оздоровчих заходів фонду – Павло Манжосов. На мові хабарників такі фінансові подяки іменуються докуменами.

Приймати гроші у самому фонді Манжосов відмовився, зіславшись на відсутність на робочому місці через хворобу. Замість нього через годину з журналістами по телефону зв'язалась довірена людина, з якою й домовились про місце та час передачі готівки.

Передача хабара (замість реальних грошей у коробку журналісти поклали пачки звичайних папірців) тривала менше хвилини. Посередник лише уточнив про який санаторій йде мова.

За словами працівників фонду, всі санаторії, які виграли через них тендер, це санаторії Трускавця, Морщина, Одеси, всі заплатили 16% страховій компанії від вартості угоди.
Це пряме відмивання грошей.

Ті ж, хто відмовляється платити, - перемогти у тендерах не мають жодного шансу.

Для прикладу, санаторій "Пролісок" у Моршині. Тут лікують шлунково-кишковий тракт. Але тендер оздоровниця чомусь не виграла і замість сотні дітей нині там лікується лише з десяток. Проте тепер дитячі шлунки лікують в Трускавці, який спеціалізується на сечостатевих шляхах.

Сплутати гастрит із циститом дуже легко коли мова йде про гроші. А санаторно-курортні тендери - справжня золота жила, початок якої у кишенях українців.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!