ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти спростовують версію шеф-кухара та надали відео інциденту

06.08.2012, 02:46

Кореспондентка програми «Знаку оклику!» Тетяна Шустрова спростовує версію інциденту, викладену шеф-кухарем споруджуваного київського ресторану Ерве Бурдоном та для підтвердження своїх слів надала відео інциденту, повідомляє «Телекритика».

За її словами, до журналістського розслідування ТВі спонукали звернення громадських активістів. Новий заклад Бурдона має відкритися в одній із хрущівок на Печерську. «Ресторація, що отримає назву "Гірчичне зернятко", займає 1 поверх. В дворі будівлі встановлено промислових масштабів витяжки. Окрім сморідних атак жителі будинку стали заручниками квартирних злодіїв, котрі без проблем дістаються їхніх помешкань - залізти в квартиру на другому поверсі через гігантські повітряпроводи надзвичайно просто. А ще, для того, щоб платоспроможна публіка без проблем могла припаркуватися біля нового ресторану, поблизу зазначеного будинку почали активно знищувати 60-літню каштанову алею», - розповіла журналістка.

Журналістка зазначила, що знімальна група не «вривалася» до приміщення майбутньої ресторації, а зайшла до будинку у супроводі його мешканців які, як і журналісти, мали право там перебувати. У приміщенні, яке ще не облаштоване як завершений проект, журналістка намагалася знайти представника ресторану, компетентного надати коментар. «У сусідній кімнаті я почула крик оператора (Антона Пузаня - ред.). Виявилося, що Ерве Бурдон вирвав у нього камеру, кинув її на стіл. Далі він тримав за руку оператора, доки не прибула міліція. Вочевидь, аби той не передав нікому флешку із відео. Від самого початку шеф-кухар наполягав на тому, щоб ми знищили відео, яке маємо», - розповіла Тетяна Шустрова.

Внаслідок удару об стіл постраждала не лише камера (яких саме завдано ушкоджень, встановлює експертиза), а й прикріплені на неї пристрої - освітлення, кабель тощо, додала вона.

«Міліція склала протоколи про перешкоджання журналістській діяльності і пошкодження майна телекомпанії. Також свої скарги додали громадські активісти, які прийшли захищати своє право на комфортне проживання», - уточнила журналістка.

Журналістка шокована виявом агресії з боку Бурдона - особливо з огляду на те, що він є громадянином Франції, яки працює на території України. «Якщо ця людина, яка приїхала із Європейського Союзу, вважає, що вона потрапила до Гвінеї чи до Алжиру, де дикі люди, звичаї і традиції, і тут можна собі дозволяти в історичному центрі Києва нищити дерева і знущатися над мешканцями будинку, то це просто неприпустимо. Україна - не дика країна, і це потрібно розуміти», - сказала Шустрова.

З нею згодний головний редактор проекту «Знак оклику!» Олександр Бєлов. За його словами, найбільше його обурює те, що напад на оператора у його країні вчинив громадянин іноземної держави.

«Виходить, свободу слова в Україні придушують не лише місцеві можновладці... Тож самим європейцям є сенс задуматися, що вони вкладають у це поняття. І випадок з Ерве Бурдоном - прецедент», - додав  редактор.

Нині обставини інциденту з`ясовують правоохоронні органи. Як тільки вони будуть готові з висновками, ТВі визначитться з подальшими діями, додав Бєлов.

Нагадаємо, 4 серпня прес-служба ТВі повідомила про побиття в Києві знімальної групи програми "Знак оклику" телеканалу. Знімальна група розслідувала законність будівництва ресторану по вул. Московській, 41/8. Журналісти вирішили отримати роз'яснення у менеджера ресторану – Ерве Бурдона, який натомість із лайкою напав на оператора телеканалу ТВі, вирвав із рук камеру й розбив її.

Після цього Ерве Бурдон назвав неправдивою інформацію ТВі про побиття ним знімальної групи програми "Знак оклику" і має намір звернутися до суду, якщо журналісти не зв'яжуться з ним, аби обговорити те, що сталося, й оприлюднити правду про те, що відбулося

Він звинуватив знімальну групу у тому. що та увірвалася до приміщення і не припиняла вести відеозйомку, хоча він просив про це журналістів. Щодо інциенту з оператором, шеф-кухар пояснив, що допоміг оператору опустити камеру.

Liked the article?
Help us be even more cool!