ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти "Слідства.Інфо" та OCCRP презентують документальний фільм про Павла Шеремета

09.05.2017, 19:03

10 травня відбудеться презентація документального фільму про вбивство журналіста Павла Шеремета, вбитого влітку 2016 року. Фільм створили журналісти проекту “Слідство.Інфо” та міжнародної мережі OCCRP. Про це повідомляється на сторінці “Української правди” у Facebook.

“Журналісти з проекту “Слідство.Інфо” разом з колегами з міжнародної мережі OCCRP з перших годин працювали на місці подій. Результатом цієї роботи став документальний фільм, у якому автори ретельно проаналізували події ночі перед вбивством. Деякі знахідки змусили команду інакше подивитися на офіційні заяви правоохоронців”, – йдеться у повідомленні.

Автори фільму: Анна Бабінець, Олена Логінова, Дмитро Гнап, Влад Лавров. Режисер - Метт Сарнецкі.

Спеціальний показ фільму відбудеться у MediaHub 10 травня о 19:00.

Як повідомляв ІМІ, Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля. Автомобіль належав керівнику “Української правди” Олені Притулі, її в машині не було.

Поліція кваліфікувала подію за статтею “умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”.

Після вбивства Шеремета на одному з інтернет-видань з'явилося відео запису камер відеоспостереження, зроблене за кілька годин до вбивства Шеремета, з якого випливає, що вибуховий пристрій під автомобіль, в якому наступного дня їхав журналіст, заклала жінка, у неї був спільник.

Головна редакторка “Української правди” Севгіль Мусаєва-Боровик передала в Нацполіцію матеріали, які свідчили, що розмови співробітників “Української правди”, зокрема вбитого Павла Шеремета, прослуховувались.

2 серпня 2016 року Печерський районний суд Києва дав дозвіл надати слідчим доступ до банківської скриньки журналіста Павла Шеремета, яка знаходилася у “Сбербанку Росії” у Києві.

8 лютого 2017 року заступник голови Національної поліції Олександр Вакуленко заявив, що слідство визначило пріоритетну версію вбивства журналіста Павла Шеремета, пов'язану з професійною діяльністю Шеремета як на території України, так і за її межами.

8 лютого 2017 року начальник Головного слідчого управління Олександр Вакуленко повідомив, що у слідства немає жодної людини в статусі підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

Павло Шеремет помер після вибуху автомобіля, у якому знаходився, в результаті травматичного шоку і значної крововтрати.

8 лютого Національна поліція України заявила, що вибуховий пристрій, в результаті спрацьовування якого загинув Шеремет, мав в своєму складі протипіхотну міну.

Liked the article?
Help us be even more cool!