ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти просять Різуна розібратись з викладачкою, яка ініціювала цензуру у селищі Гостомель

25.03.2013, 05:50

Журналісти - випускники Інституту журналістики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка вважають неприпустимим, аби депутат Гостомельської селищної ради, доцент Інституту журналістики Тетяна Шальман викладала у виші та просять директора Інституту Володимира Різуна вжити відповідних заходів. Про це йдеться у листі журналістів на адресу Володимира Різуна, повідомила на своїй сторінці у Facebook журналістка Наталя Соколенко.


Наводимо повністю текст листа:

“Директору Інституту журналістики

Київського національного університету

імені Тараса Шевченка

Шановний Володимире Володимировичу!

Маючи нагоду, засвідчуємо Вам свою повагу. Доводимо до Вашого відома, що на сесії Гостомельської селищної ради 21 лютого 2013 року за ініціативи місцевого депутата Тетяни Шальман, яка є доцентом Інституту журналістики, було проголосоване рішення № 596-26-VI (Додаток №1), яким фактично селищна рада запровадила цензуру, що підтверджує експертний аналіз Інституту медіа права (Додаток № 2).

З зв'язку з цим вважаємо неприпустимим, щоб громадянка Тетяна Шельман, яка не знає українського законодавства, зокрема Закону України "Про інформацію", й сприяє безпрецедентному введенню цензури в Україні шляхом прийняття офіційних рішень на місцевому рівні, за кошти платників податків проводила в одному з кращих навчальних закладів країни підготовку майбутніх журналістів України.

Просимо Вас вжити відповідних заходів реагування, задля того, щоб майбутніх фахівців в Інституті журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка навчали виключно висококваліфіковані викладачі, які пройшли відповідну атестацію.

З повагою, Наталя Соколенко, журналістка, лауреатка премії "Телетріумф" як кращий репортер, випускниця Інституту журналістики.

Ірина Федорів, журналістка, випускниця Інституту журналістики”.

Наразі триває збір підписів під зверненням.

Нагадаємо, 21 лютого 2013 року Гостомельська селищна рада Київської області на своїй сесії ухвалила рішення про цензурування публікацій місцевої журналістки Олени Жежери та помічника народного депутата Михайла Лезніка.

Публікації Жежери та Лезніка стали предметом розгляду на сесії Гостомельської селищної ради на підставі депутатського звернення Тетяни Шальман “щодо спростування інформації, розміщеної на сайтах, авторами яких є Олена Жежера і Михайло Лезнік, як такі, що містять неточну, незбалансовану, недостовірну, неперевірену та непідтверджену інформацію”.

Liked the article?
Help us be even more cool!