ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти програли суд народному депутату Іванющенко

09.08.2011, 05:23

1 серпня суддя Ворошиловського райсуду Донецька Олег Орєхов прийняв заочне рішення, яким задовольнив позов народного депутата Юрія Іванющенко до сайту «ОстріВ» і журналіста Станіслава Речинського. Про це повідомляється на сайті "ОстроВ".
Суд першої інстанції визнав, що інформація опублікована журналістами  про те, що  «Іванющенко Юрій Володимирович є ватажком організованного злочинного угрупування, яке зробило більше 40 замовлених вбивств.» не відповідає дійсності.
Суддя О. Орєхов зобов'язав журналістів розмістити на сайтах «ОРД» і «ОстріВ» спростування цієї інформації і вилучення статті з вищезгаданих сайтів.
Як відзначив в своєму блозі  юридичний представник сайту «ОстріВ» Віктор Яковлєв, саме рішення суду він зміг отримати «тілько в другій половині дня 5 серпня. У рішенні він (суддя – «ОстріВ») написав, що в судове засідання не з'явилися ні позивач, ні його представники, ні відповідачі. І це перша неправда, викладена суддею в судовому рішенні».
«Саме 1 серпня в 9-00 я здав в канцелярію суду зустрічний позов. Судове засідання було призначене на 10-00, але почалося воно, як це зазвичай буває, пізніше. Окрім судді і секретаря в залі засідання знаходилися два представники позивача (його адвокати) і я, як представник сайту «ОстріВ». Інших відповідачів не було, і я заявив клопотання про перенесення судового засідання на іншу дату, так без участі представників інших сайтів неможливий повний і об'єктивний розгляд справи і всіх його обставин, оскільки «ОстріВ» «причетний» до цього позову опосередковано, через сайт www.skuns.info, на якому, нібито, була розміщена стаття під назвою «Среди регионов затесался рецидивист», і в цій статті, нібито, було посилання на публікацію на сайті «ОстріВ», передруковану з іншого сайту, – www.ord-ua.com, автором якої є Речинський с.ф. Ось повна адреса цієї сторінки, вказана в судовому рішенні: www.skuns.info/2011/02/sredi-regionalov-zatesalsya-recidivist. Ви можете самі при бажанні перевірити -такої сторінки не має. І це друга неправда судді" - пояснює адвокат "ОстроВа"
«Не потрібно бути знаючим юристом, щоб зрозуміти – не можна судити і засновувати судове рішення на тому, чого не існує в природі. Суддю Орєхова О.І. це не зупинило, він пише, що ця сторінка є, і навіть в своєму рішенні приводить цитати із статті, розміщеної на цій неіснуючій інтернеті-сторінці», - продовжує юрист.
Також, Віктор Яковлєв звинуватив суддю в упередженому ставленні до даної справи і його очевидної зацікавленості на стороні позивача.
«На засідання суддя приніс мою заяву і передав його адвокатам позивача – що ви про це думаєте? Слід зауважити, що згідно із законом суддя зобов'язаний до початку судового засідання самостійно і одноособово (як він це зробив при винесенні заочної ухвали) розглянути це питання і винести відповідне визначення.
Адвокати позивача вичитують, обговорюють заяву, перегортають кодекс, а суддя сидить і мовчки, спокійно чекає. Довелося втрутитися і нагадати судді, що він порушує закон, мої права і права відповідачів. Виникла перестрілка, після якої суддя спромігся запитати у адвокатів позивача, що вони думають з приводу заяви. Ті, як і раніше, проти всього, що я заявляю і прошу. Суддя їх вислухав і протягує мені заяву – можете її забрати, я її не приймаю?!», - обгрунтовує Віктор Яковлєв в своєму блозі.
Юрист відзначає про  ігнорування суддею процесуальних процедур і заявляє про намір подати «заяву про порушення проти судді кримінальної справи за прийняття свідомо неправосудного рішення, а також заяву у Вищу раду юстиції з приводу порушення Орєховим О.І. присяги судді».

Liked the article?
Help us be even more cool!