ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти обурились вибірковістю нового голови Одеської ОДА

19.01.2017, 10:38

Журналісти центральних та одеських засобів масової інформації висловлюють рішучий протест проти вибіркового запрошення ЗМІ на публічні заходи за участю нового голови Одеської облдержадміністрації Максима Степанова. Про це йдеться у відкритому зверненні журналістів та громадських активістів до голови ОДА, повідомляє представник ІМІ в Одеській області.

“Ми, журналісти центральних та регіональних ЗМІ, громадські активісти, висловлюємо свою стурбованість та занепокоєння з приводу налагодження співпраці між Вами, як посадовою особою державного органу влади та журналістською спільнотою. 18 січня в приміщенні Одеської ОДА відбулася Ваша прес-конференція, на жаль, інформацію про цей захід отримали лише обрані ЗМІ, яким надходили особисті телефонні дзвінки від співробітників ОДА”, - йдеться у зверненні.

Журналісти зазначають, що вперше за багато років вони зіткнулися “з відсутністю відкритої інформації про такий захід, не отримавши про це ані повідомлень на електронні пошти редакцій, ані будь-яких інших”.

При цьому автори звернення зауважують, що відповідна база даних ЗМІ є у розпорядженні відповідальних за зв’язки зі ЗМІ підрозділів облдержадміністрації. “Більше того, журналістам низки видань повідомили про те, що в ОДА немає достатньо місця для того, щоб запросити всіх охочих. Гадаємо, пояснювати абсурдність цього твердження немає потреби – це очевидно. Висловлюємо рішучий протест проти подібних підходів з боку ОДА щодо взаємодії зі ЗМІ та мусимо констатувати, що вибіркове спілкування з журналістами не сприяє розвитку свободи слова і аж ніяк не є ознакою прямої демократії”, - йдеться у зверненні.

Журналісти сподіваються, що подальші кроки голови ОДА на новій посаді “не будуть пов’язані з іншими утисками свободи слова й Вами будуть вжиті оперативні та ефективні заходи задля недопущення подібних ситуацій в майбутньому, налагодження конструктивної співпраці з усіма без винятків ЗМІ й забезпечення відкритості діяльності ОДА у відповідності із Законами України та міжнародними стандартами, адже у цьому зацікавлені як жителі Одещини, так і представники влади”.

Звернення підписали 29 журналістів та громадських активістів.

Як повідомляв ІМІ, 18 січня новий голова Одеської обласної держадміністрації Максим Степанов провів свою першу зустріч із представниками засобів масової інформації, на яку потрапити змогли не всі охочі ЗМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!