ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти М1 та М2 вимагають розслідування спроб підпалу каналів

13.02.2017, 14:56

Працівники музичних телеканалів М1 та М2 вимагають знайти і покарати виконавців та замовників двох спроб підпалів студії каналів, які сталися 27 січня та 10 лютого. Про це йдеться у зверненні співробітників телеканалів до генпрокурора Юрія Луценка, голови СБУ Василя Грицака, міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка та голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар, повідомляє “Детектор медіа”.

“Хочемо звернути вашу увагу, що всі відомі випадки нападів на телеканали супроводжувалися зйомками його учасників, і всі вони містяться на YouTube, отже шлях до організаторів всіх цих сумних подій у нинішню цифрову епоху – дуже короткий, якщо ви – професіонали. Професійність силових структур – єдине, що можна протиставити зухвалості покидьків, які, використовуючи патріотичні гасла, вважають себе абсолютно безкарними і сприймають свободу, здобуту сотнями і тисячами загиблих справжніх українців, як право творити ганебні вчинки”, – йдеться в листі телеканалів.

Спроби підпалу студій каналів співробітники М1 та М2 називають терором та вимагають знайти і покарати не тільки виконавців, а й замовників.

“Сподіваємось, правоохоронні органи України здатні припинити насилля щодо телеканалів, і спроба підпалу студії М1 та М2 10 лютого стане останнім випадком перешкоджання роботі працівників медіа”, – зазначено в листі.

Як повідомляв ІМІ, ввечері 27 січня невідомі намагались підпалити шини на паркані біля офісу музичних телеканалів М1 та М2. Співробітники охорони викликали поліцію, яка прибула протягом декількох хвилин і зафіксувала інцидент. Відкрито кримінальне провадження.

Liked the article?
Help us be even more cool!