ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти ДТРК «Крим» заявляють, що СБУ перешкоджала їм знімати обшук. СБУ спростовує

05.10.2012, 07:15

5 жовтня співробітники Служби безпеки України, які проводили обшук в офісі паливно-енергетичного комплексу «Сучасник» у Сімферополі, заламали руки оператору ДТРК “Крим”, закрили його у кімнаті і забрали відеокамеру з відзнятим матеріалом, повідомляє «Аргументы недели - Крым».

Як розповіла журналіст кримськотатарської редакції ДТРК «Крим» Сусанна Халілова, знімальна група телеканалу попрямувала на місце події, як тільки дізналась про обшук.

«Приїхавши, ми хотіли взяти коментар у юриста компанії про те, що відбувається», - розповіла Халілова, проте, за її словами, журналістів не пустили на територію «Сучасника», заборонивши при цьому вести зйомку.

«Пізніше нам через вікно таки вдалося записати на відео висловлювання представника компанії, однак це не сподобалося працівникам правоохоронних органів», - повідомила журналістка. Після цього, за її словами, співробітники СБУ заламали руки відеооператору та затягли його в кімнату. Через деякий час, оператора випустили, проте відеокамеру з відзнятим матеріалом повертати не стали.

У той же час, як повідомив старший редактор ТО кримськотатарських програм ДТРК «Крим» Шевкет Ганієв, співробітники телерадіокомпанії вже звернулися в міліцію за фактом перешкоджання співробітникам редакції їх професійної діяльності.

Водночас, повідомляє “Телекритика”, у мережі Facebook з'явилася інформація про те, що керівництво ДТРК «Крим» забороняє ставити в ефір сюжет про обшук «Сучасника». «Керівництво ДТРК "Крим" вже оголосило про заборону на показ в кримськотатарських новинах обшуку СБУшників в "Сучаснику"», -  написав шеф-редактор новин телеканалу ATR Осман Пашаєв.

Генеральний директор ДТРК «Крим» Степан Гулеватий повідомив, що зі знімальною групою, яка їздила знімати обшук, все гаразд. «Журналіст, оператор і техніка на місці. Все гаразд», - сказав він. На запитання, чи вийде сюжет про це в ефір, Гулеватий сказав: «Для новини тут немає інформаційного приводу. Є тільки бажання роздути скандал».

Шевкета Ганієва підтвердив «Телекритиці», що зі знімальною групою все добре. За його словами, оператора протримали в кімнаті не довго, приблизно півгодини. Він сказав, що сюжет про обшук готується. «Ми готуємо матеріал, ще збираємо інформацію. Сюжет рано чи пізно вийде в ефір», - сказав Ганієв.

Речник СБУ Марина Остапенко спростувала звинувачення журналістів у перешкоджанні діяльності. «Все що вони розповіли не відповідає дійсності. Працівники СБУ дійсно проводили обшук в офісі цієї компанії. Коли проводилися слідчо-процесуальні дії, то територію взяли в очеплення, як того вимагає інструкція. Група журналістів намагалася проникнути в будівлю через вікно. Вони підсадили свого колегу з камерою у вікно, яке було на висоті двох метрів. Але слідчі не дали йому туди залізти. А відеокамера випала з рук оператора прямо в середину кімнати. Тобто він залишився на вулиці, а камеру йому віддали через деякий час», - сказала Марина Остапенко.

Liked the article?
Help us be even more cool!