ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти 16 країн вимагають звільнити журналіста з в'язниці Азербайджану

15.06.2017, 14:36

Журналісти з 16 країн закликають владу Азербайджану звільнити журналіста Афгана Мухтарли, якого викрали в Грузії 29 травня, насильно привезли до Азербайджану і утримують у в'язниці.  З таким зверненням журналісти звернулися 15 червня, повідомляє “Українська правда”.

“Ми засуджуємо посилення війни уряду Азербайджану проти критиків, одним із проявів якої було це викрадення. Ми вважаємо, що єдина мета процесу проти Афгану Мухтарли - це спроба змусити замовкнути журналіста, який розслідував корупцію в уряді Азербайджану”, - йдеться у заяві.

“Абсурдність звинувачень проти Мухтарли – ще один доказ репресивного характеру цієї справи: влада Азербайджану звинувачує Мухтарли в незаконному перетині кордону після того, як журналіста насильно привезли до Азербайджану”, - заявляють журналісти.

Також журналісти "стривожені тим, як неефективно і неохоче влада Грузії розслідують це викрадення”.

Журналісти закликають міжнародне співтовариство втрутитися і підтримати Мухтарли.

“Для західних партнерів Азербайджану і Грузії буде ганьбою проігнорувати цю обурливу атаку на свободу слова”, - сказано в заяві.

Заяву підписали журналісти з Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Великобританії, Грузії, Киргизстану, Латвії, Литви, Молдови, Польщі, Росії, США, Таджикистану, України, Естонії, Франції.

Liked the article?
Help us be even more cool!