ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістам заборонили пересуватися будівлею Кабміну під час урядових засідань

13.03.2013, 06:21

13 березня 2013 року журналістам заборонили пересуватися урядовою будівлею під час засідання Кабміну. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook  кореспондент СТБ Ольга Червакова. 

«Кабмін суворого режиму. Відсьогодні журналістам заборонено пересуватися урядовою спорудою під час засідання КМ. Протягом трьох-чотирьох годин, що триває нарада, вся преса зобов'язана знаходитися у навмисній вигородці, яку побудував "уряд реформаторів" в перші ж дні своєї каденції. Вийти до аптеки, випити води або (для тютюнозалежних) піти на перекур під час довгих пауз між запланованими брифінгами міністрів відтепер не можна. Зробити щось корисне з професійної точки зору - також, бо доступу до міністрів в преси також нема», - написала вона.

У коментарі «Телекритиці» Ольга Червакова зазначила, що журналісти сьогодні сиділи у прес-центрі практично 4 години. «Спочатку було засідання, потім кілька брифінгів міністрів. Коли сьогодні один з моїх колег хотів вийти пообідати, то охорона йому сказала, якщо вийдеш, то вдруге не зайдеш», - сказала вона.

Нагадаємо, раніше журналісти мали змогу до і після засідання записувати синхрони і брати коментарі у міністрів. А 2011 року після ремонту зал для брифінгів перенесли на поверх нижче від зали засідань. Очевидно, щоб представники ЗМІ не дратували своєю урядовців, припускає Ольга Червакова.

Раніше міністрів у залі засідань відгородили від преси чорними стрічками, по периметру яких тепер стоять охоронці.

Представники прес-служби Кабміну неодноразово обіцяли ці стрічки зняти. Зокрема директор Департаменту інформації та комунікації з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів Сергій Нагорянський 18 лютого під час засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, яка діє в межах «Відкритої розмови» сказав: «Уже за два тижні ніхто не ставитиме питання про "чорні стрічки" у Кабміні».

«Прес-служба Кабміну каже, що сьогоднішня екзотична новація тримати пресу у чотирьох стінах - не їхнє рішення, а Комендатури, тобто, Управління держохорони, яке охороняє будівлю. Інші джерела вказують, що навпаки, ця ідея визріла всередині Кабміну, і її автором став Секретаріат КМ, тобто, люди, які відповідають за оргроботу. Я не знаю, хто правий, але нагадаю, що УДО охороняло Кабмін завжди. А секретаріати змінюються разом з урядами», - зазначає кореспондент СТБ.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович обіцяв найближчим часом зібрати нараду, щоб вирішити питання закритості уряду від журналістів. 

Liked the article?
Help us be even more cool!