ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістам радіокомпанії на Харківщині не дозволили вести відеозйомки сесії селищної ради

20.07.2016, 12:14

Журналістам Лозівської радіокомпанії на Харківащині не дозволили вести відеозйомки чергової сесії Краснопавлівської селищної ради, яка відбулась 19 липня о 14 годині, у приміщенні селищної ради. 

Про це свідчить запис на сторінці голови Лозівської РДА Сергія Красноперова

Селищний голова Краснопавлівки, Надія Сухих чинила опір журналістці Лозівської радіокомпанії Тамарі Денисенко, аргументуючи це тим, що вона журналістів на сесію не кликала. На заяву журналістки, що вона має акредитацію і право на одержання та поширення інформації, селищний голова Надія Сухих погрожувала «переговорити» щодо цієї ситуації з головою РДА С. Красноперовим, а потім із заступником голови РДА А. Шевченком, коментувати свої дії відмовилась. 

На відео, що встигла зняти журналістка, можна почути телефонну розмову Надії Сухих з головою РДА Сергієм Красноперовим, де селищний голова виказує своє незадоволення діями засобів масової інформації, нібито присутність журналіста на черговій сесії селищної ради – це неповага до неї, та до депутатів Краснопавлівської селищної ради. 

«Лозівська радіокомпанія була заснована у 1998 році, рішенням районної ради, тобто громади, ми маємо право на висвітлення будь-яких подій на території Лозівського району, бо громада має право знати, що відбувається в районі», зазначив директор-редактор Лозівської радіокомпанії, Роман Деняк, та додає, що поважної причини чинити опір журналісту, у Надії Сухих не було. 

«Це була відкрита сесія, в публічному, відкритому місці. Журналіст, за Законом має право: на вільне одержання, використання, поширення та зберігання інформації, має право відвідувати державні органи влади, органи місцевого та регіонального самоврядування та бути прийнятим їх посадовими особами – це закон України «Про інформацію». 

Журналістів на сесію, врешті-решт, пустили, але перш ніж пустити, для чогось запитали дозволу у депутатів, що також є на відеозаписі.

Роман Деняк, директор-редактор Лозівської радіокомпанії прокоментував випадок представниці ІМІ в Харківській області:

«На сесії селищної ради мало розглядатися підвищення тарифу на водопостачання та водовідведення для населення. Ми приїхали робити сюжет саме на цю тему. Зараз чиновники намагаються виправдовуватися тим, що просто були не готові до присутності журналістів. Хоча перед сесією селищна голова у присутності нашої журналістки дзвонила голові РДА і питала чому на сесію приїхали представники ЗМІ».

ІМІ

Liked the article?
Help us be even more cool!