ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіста звільнили з Чернівецької ОДТРК через теплиці Фірташа

29.05.2012, 01:54
Журналіст Роман Маренін під тиском написав заяву про звільнення з Чернівецької обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК). Про це журналіст написав у своєму блозі, повідомляють «Чернівці.Коментарі».

«Керівництво ОДТРК поставило ультиматум мені - чи йду сам, або мене «йдуть» за прогул в три години», - написав Роман.

За словами Мареніна, причиною конфлікту стало прагнення захистити свій город в селі Синьків Тернопільській області, де будує тепличний комплекс Дмитро Фірташ.

Журналіст розповів, що вже довгий час веде боротьбу з керівництвом сільради, яка хоче забрати під будівництво землю біля батьківської хати Романа.

Інформацію про незаконні дії сільради Маренін неодноразово розповсюджував в ЗМІ, починаючи з 2010 року.

Проте останнім часом, як пише Роман, тиск посилився з боку «впливових людей, які час від часу приїжджають в село контролювати будівництво своїх теплиць».

«Я їжджу за маршрутом «Чернівці-Заліщики-Синьків», захищаючи половину городу від сільради, яка хоче дати землю бізнесменам, а в цей час про кожний мій крок (навіть у вихідні) знає моє керівництво в обласній держтелерадіокомпанії. Я звільнився з роботи під тиском керівництва напередодні народження сина. Моя мати була змушена кинути роботу за кордоном і повернутися додому на невизначений термін - каже, що ляже під колеса грейдерів, які будуть рити газову трубу на нашій землі. Пів городу, з якого годується сім'я, до цих пір намагаються забрати», - написав Маренін.

Як нагадують “Чернівці.Коментарі”, Дмитро Фірташ в 2011 році почав будувати в рідному селі Синьків Заліщицького району найсучасніший в Україні тепличний комплекс по вирощуванню помідорів і солодкого перцю. У цьому ж селі він вже побудував новий будинок культури з бібліотекою, капітально відреставрував церква, школу.

В минулому році аграрні структури, наближені до Дмитра Фірташа, орендували сотні гектарів чорнозему в Заліщицькому районі Тернопільської області без договорів оренди, розповіли земляки олігарха.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!