ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст ZIK може перебувати разом із затриманими спостерігачами ОБСЄ

30.04.2014, 10:25

Львівський журналіст Юрій Лелявський, якого минулого тижня захопили сепаратисти у Слов’янську, ймовірно, перебуває в групі із затриманими спостерігачами ОБСЄ. Однак місце їхнього перебування невідоме. Про це повідомляє ZIK з посиланням на джерело на Донеччині.

За даними джерела, станом на 29 квітня Лелявський перебуває у групі зі спостерігачами ОБСЄ. Однак про його стан здоров’я та місце перебування інформації немає.

Нагадаємо, 25 квітня близько 20 години невідомі захопили львівського журналіста, позаштатного кореспондента телеканалу ZIK Юрія Лелявського. За свідченнями очевидців, його захопили під час зйомки і силою відвели до міськвиконкому, знайшовши при ньому паспорт з львівською пропискою.

Медіахолдинг ZIK звернувся з офіційним листом до начальника Головного управління МВСУ у Донецькій області Костянтина Пожидаєва, у якому підтверджує, що журналіст Юрій Лелявський, якого напередодні сепаратисти викрали у Слов’янську, виконував редакційне завдання про висвітлення ситуації у регіоні.

Прокуратура проводить розслідування за фактом викрадення журналіста ZIK. Дані за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Юрій Лелявський висвітлював події з «гарячих» точок України під час подій на Майдані у Києві та з Криму.

Представники ОБСЄ були затримані 25 квітня на в’їзді в Слов’янськ з боку Краматорська. Серед пасажирів автобуса були 7 представників ОБСЄ, 5 представників Збройних сил України і водій транспортного засобу.

Liked the article?
Help us be even more cool!