ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіста Саймона Островського звільнили з заручників (доповнено)

24.04.2014, 20:02

VICE News офіційно заявив про звільнення з полону їхнього журналіста Саймона Островського, якого було захоплено сепаратистами у Слов'янську 21 квітня. Про це йдеться на сайті цього ЗМІ. Деталі звільнення поки що не розголошуються.

Тим часом, кореспондент канадського CBC Television Жан-Франсуа Беланжер написав у своєму твітері, що звільненого Островського вони везуть у своїй машині в Донецьк, станом на 19.30 24 квітня. Беланжер також додав, що Саймона спершу били, зав'язали очі і зв'язали руки, але потім поводилися добре.

Як розповів Островський телеканалу CBC, що його після затримання відразу побили.

«Я провів чотири дні у підвалі з трьома чи чотирма іншими людьми. Туди постійного когось приводили з вулиці: п'яниць, наркоманів, активістів, приїжджих з інших областей України. Когось тримали день, когось довше. Там був навіть місцевий депутат», - розповів він.

На запитання, як йому пояснили те, що його затримали, Островський сказав: «Мені заявили, що я брехливий журналіст. Спочатку мене побили, зав'язали очі. Зав'язали руки спочатку за спиною, а потім попереду. Потім я вже два дні провів вільно просто у кімнаті з іншими», - розповів він.

Щодо обставин затримання Саймон Островський повідомив, що це сталося на одному з КПП на під'їзді до міста. «У них була моя фотографія на КПП. Чоловік на КПП побачив моє обличчя, звірив з фотографією і витяг з машини. У машині були четверо інших журналістів. Я думаю, що їх відпустили. Мене повезли до управління СБУ, захопленого проросійськими силами», - розповів журналіст.

«Я думаю, що на мене напали, бо вони прочитали про мене в інтернеті. Ми перевіряли, чи справді в ці події були залучені росіяни, і за два дні до затримання я їм телефонував і просив про інтерв'ю, можливо, тому вони вирішили, що настав час мене зупинити», - припустив він, пише Телекритика.

У полоні сепаратистів у Слов'янську продовжують перебувати троє українських журналістів. Зокрема, це стрімер Артем Дейнега, журналіст Сергій Лефтер.

Фото з Твітера Ж.-Ф.Беланжера:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!