ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіста журналу "Країна" побили за його ліві погляди

22.04.2012, 10:02
Журналіста журналу "Країна" та "Газети по-українськи" Андрія Мовчана побили праворадикали
 
У п'ятницю, 20 квітня біля офісу студентської профспілки "Пряма дія" шестеро невідомих побили репортера журналу "Країна" та "Газети по-українськи" Андрія Мовчана. Про це повідомив сам журналіст на своїй сторінці в Facebook. Він отримав струс мозку, у лікарні було покладено вісім швів в районі потилиці.
 
У коментарі для ІМІ Андрій Мовчан зазначив, що пов'язує цей напад зі своїми лівими поглядами. "У той самий день ті ж молодики характерної зовнішності напали на мого товариша. Це невипадково, оскільки 20 квітня - день народження Адольфа Гітлера. Я мав давати через кілька хвилин коментар для програми телеканалу "Інтер" "Велика політика", і коли журналістка, що знаходилася на той момент 50 м від офісу "Прямої дії" підійшла, на її очах був жах, - з голови на мою білу сорочку струменіла кров". Під час нападу, який тривав приблизно півхвилини, Андрій кричав про допомогу, проте ніхто із сусідніх офісів її надати не захотів. 
 
Журналістові вдалося опізнати одного з нападників. Ним може бути колишній "свободівець". Натомість пов'язаний з правими силами журналіст "Комерсант-Украина" Артем Скоропадський цитує на своїй сторінці Facebook одного з діячів правого руху: "Мовчана уже устали бить, он никому не нужен".
 
За фактом нападу складено протокол у міліції. 
Liked the article?
Help us be even more cool!