ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст, який розповів про членство Фаріон в КПРС, подав до суду на ВО “Свобода”

21.11.2013, 16:17

21 листопада головний редактор газети «Правдошукач» Юрій Шеляженко подав до суду на ВО «Свобода», вимагаючи спростувати інформацію з тексту Олега Тягнибока «Тепер вибіркова «люстрація»?», і вилучити цей текст з партійного сайту і сайту «Українська правда». Про це Юрій Шеляженко повідомив ZAXID.NET.

Позовну заяву журналіст подав до Дарницького районного суду м. Києва. Зокрема, журналіст назвав неправдивими твердження з цієї публікації, що пошук архівних даних про діяльність Ірини Фаріон і її членство в КПРС був спланований спільно з президентом Віктором Януковичем і має на меті розправу над опозицією.

«Зазначена неправдива інформація принижує мою честь як журналіста, оскільки безпідставно обвинувачує мене у порушенні пункту 2 Етичного кодексу українського журналіста: «Служіння інтересам влади, а не суспільства, є порушенням етики журналіста». Насправді я шукав в архівах відомості, які становлять суспільний інтерес, з власної ініціативи, і таким чином виконував священний обов’язок журналіста перед суспільством. Я ніяким чином не планував і не узгоджував свої дії з жодним політиком на прізвище Янукович», - йдеться у позові.

Окрім того, журналіст назвав неправдивим твердження Олега Тягнибока про те, що він займається «люстрацією» і «судилищем» над Іриною Фаріон спільно з Анатолієм Шарієм та Олександром Чаленком.

Нагадаємо, Юрій Шеляженко звернувся до Державного архіву Львівської області за документами щодо членства Ірини Фаріон в КПРС. Отримавши відмову, журналіст звернувся до суду, який виніс рішення на його користь і зобов'язав Державний архів Львівської області надати йому запитувані документи.

З документів архіву випливає, що Ірина Фаріон справді була членом КПРС. Після низки заперечень депутат від ВО «Свобода» сама визнала це в радіоефірі.

Liked the article?
Help us be even more cool!