ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст "СтопКору" Сергій Медяник заявив, що його побили, а колегу намагались зґвалтувати

14.11.2016, 15:33

12 листопада у Харкові журналісти ГО “Стоп корупції” та ГО “Актуальна правда” постраждали у торгово-розважальному центрі “Французький бульвар” від дій співробітників центру та місцевої поліції. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на журналіста “СтопКору” Сергія Медяника.

За його словами, журналісти вели зйомку в ТРЦ “Французький бульвар”, де впала стеля.

Чотири охоронці ТРЦ та троє поліцейських, за його словами, погрожуючи автоматами, “затягли” двох журналістів “СтопКору” та кореспондентку “Актуальної правди” у підвал центру, де одягли на них кайданки, били, душили, викрали гроші та розбили смартфони.

“Таким чином вони намагаються перешкоджати журналістському розслідуванню про ухилення від сплати податків співробітниками ТРЦ “Французький бульвар”, - повідомляє “Актуальна правда”.

Журналістку Софію Курах, як зазначив Медяник, намагались зґвалтувати.

“Вона з “Актуальної правди”. Приїхав начальник охорони, я до того, як мене закували в кайданки, встиг викликати патрульних. Коли вони приїхали, примчав начальник охорони і почав з нею спілкуватися. Софія Курах звуть журналістку. Він на неї тиснув. Вона перед цим втрачала свідомість, швидка ще не приїхала. Я не чув, що він їй говорив, але було видно по його міміці, що він намагався її вмовити, щоб вона нічого не говорила, що сталося. Я попросив, аби патрульні дали їй можливість сходити в туалет. Тоді цей начальник охорони її повів туди, він зайшов з нею в жіночий туалет і штовхнув в кабінку, вона закричала і лише завдяки, що в туалеті виявилася свідок, він пішов і більше не з'являвся”, - розповів Медяник.

За його словами, він також постраждав, але побої не знімав. “Я постраждав, побої не знімав, тому що я написав заяву і слідчий повинен дати напрям, але так як поліція Московського відділу Харкова сидять на зарплаті ТРЦ, то вони саботують розслідування”, - зазначив журналіст .

Активісти ГО “Актуальна правда” та ГО “Стоп корупції” про інцидент повідомили міському голові Харкова Геннадію Кернесу.

В коментарі представниці ІМІ в Харківській області заступниця начальника відділу комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області Оксана Калмикова повідомила, що інформація про напад на журналістів перебуває на розгляді керівництва облуправління. За словами Калмикової, найімовірніше, Московський райвідділ поліції отримає пряме розпорядження розібратися у ситуації.

Фото - Сергія Медяника

Liked the article?
Help us be even more cool!