ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст 5-го каналу вирішив поскаржитися МВС на дії підполковника

02.04.2012, 01:30
Журналіст 5-го каналу Азад Сафаров вирішив подати заяву міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку щодо перешкоджання журналістській діяльності підполковником міліції, заступником начальника Святошинського районного відділу міліції Києва Миколою Зевою, який 31 березня вдарив Сафарова по обличчю під час акції проти вирубки дерев у Святошинському лісопаркові.

“31.03.2012 під час виконання мною моїх професійних обов'язків підполковник міліції, заступник начальника Святошинського районного відділу міліції Києва Микола Зева вдарив мене ліктем по обличчю і кілька разів грубо відштовхнув мою руку з мікрофоном, коли я намагався дізнатись його ім`я та посаду, що я вважаю перешкоджанням моїй професійній  діяльності”, - зазначив у своїй заяві журналіст, текст якої опублікований на “Телекритиці”.

Сафаров просить провести розслідування з цього приводу та з`ясувати, чи мав Микола Зева право “бити журналіста під час виконання останнім професійних обов'язків”, “відштовхувати грубо із застосуванням фізичної сили мікрофона журналіста”, “наказувати своїм підлеглим застосувати зброю проти мирних мітингувальників”, “відмовлятись показувати посвідчення на вимогу громадян та журналіста” та “називати в розмові по телефону зі своїм шефом Україну «країною ідіотів» (це сталося вже після сутички)”.

За результатами розслідування журналіст просить призначити підполковникові покарання згідно з чинним законодавством України і вимагає від нього вибачень перед учасниками акції, мешканцями Києва. Також Сафаров надає відеоматеріали інциденту.
 
Відповідну заяву Сафаров написав також на ім'я голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Юрія Стеця.

Водночас на сайті Головного управління МВС України в місті Києві повідомляється, що Святошинське райуправління ГУМВС України в м. Києві спільно з районною прокуратурою за фактом вищевказаних подій проводять дослідчу перевірку. Щодо дій журналіста у міліції зазначили, що Сафаров перекрутив зміст вислову підполковника: “На місці події представники одного із центральних телеканалів проводили відеозйомку. Журналіст, не розібравшись в ситуації та перекрутивши зміст вислову одного з правоохоронців, видав “сенсаційний” матеріал, що, начебто, підполковник міліції наказав підлеглим застосувати зброю відносно пікетувальників”.


 
Liked the article?
Help us be even more cool!