ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журнал "Корреспондент" на знак протесту щодо криміналізації наклепу вийде з порожньою обкладинкою

25.09.2012, 04:55
Вперше у своїй історії журнал “Корреспондент” вийде з білою обкладинкою на знак протесту проти законопроекту, який запроваджує покарання за наклеп у вигляді позбавлення волі строком до п'яти років, повідомляється на сайті видання.
 

"Ми впевнені, що цей законопроект, запропонований представником Партії регіонів Віталієм Журавським і вже підтриманий у першому читанні Партією регіонів, Компартією та Народною партією, знищить свободу висловлювань в країні, оскільки змусить багатьох журналістів відмовитися від будь-якої критики влади, яка може бути згодом названа наклепом ", - заявив головний редактор журналу Віталій Сич.

Редакція видання впевнена, що небагато журналістів візьмуться за матеріал, якщо існує хоча б невелика ймовірність того, що після їх публікації вони можуть п'ять років провести у в'язниці. "Ми також впевнені, що з огляду на стан судової системи України, цей закон буде використовуватися вибірково проти журналістів, які публікують критичні матеріали на адресу влади", - зазначив Сич.

"Ми вважаємо, що парламентська більшість під виглядом закону про наклеп вводить закон про цензуру, і тому вимагаємо відкликати цей законопроект. Я закликаю й інші видання виходити в четвер-п'ятницю з білими обкладинками. Якщо хочете, беріть цей текст з нашої обкладинки і розміщуйте на свою, щоб було зрозуміло, що ми всі виступаємо єдиним фронтом, і що нам не подобається, коли нам в дупу намагаються вставити швабру", - додав головред журналу “Корреспондент”.
 

Нагадаємо, 25 вересня стартувала Всеукраїнська акція протесту проти ухвалення законопроекту про наклеп “Захисти своє право знати. Скажи ні закону про наклеп”.

Акцію, зокрема, підтримують Українська правда, Корреспондент.net, газета і сайт Комсомольська правда в Україні, сайт Сегодня.ua, ТВі, LB.ua, Football.ua, iSport.ua, ЛігаБізнесІнформ, Телекритика, Newsru.ua, Дело. ua, ІнвестГазета, KyivPost, День, РБК-Україна, Остров, агентства Українські новини і Iнтерфакс-Україна та інші.

На головних сторінках видань-учасників акції з'явився масштабний банер з вимогою не допустити ухвалення закону про наклеп. На банері-заставці розташовані коди для бажаючих приєднатися до акції з можливістю встановити собі на сайти банер російською, українською або англійською мовами.
 
Liked the article?
Help us be even more cool!