ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журі визначило шорт-лист номінантів конкурсу "Стоп цензурі!"

24.06.2014, 09:47

Експертне журі другого Міжнародного конкурсу «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни» визначило шорт-лист українських номінантів.

Номінанти в категорії «Есей»: Олександр Володарський «Чесноти цензури»; Станіслав Мензелевський «Секретний кабінет»; Дмитро Томашпольський «Цензура ортодоксальної демократії».

Номінанти в категорії «Зображення»: Микола Гончаров, Meshi, Ілля Стронговський.

У категорії «Вірш»: Павло Коробчук «Вірш про повстання на вулиці Грушевського»; Артем Полежака «Репортаж»; Олег Шинкаренко «Якщо б правда була автобусом».

У категорії «Гасло»: bartalomeo «Цензура - рідна сестра диктатури!», Irysh «Ви не знаете, що таке цензура, якщо ви ніколи не були голодними!», Waldemart «ГЕТЬ! Цензу.RU».

У категорії «Інші формати» експертне журі прийняло рішення не присуджувати нагород.

До складу журі конкурсу входять журналісти Андрій Куликов (програма «Свобода слова», ICTV; «Громадське радіо») та Леся Ганжа («Редакторський портал»), Анна Лазар (Польський інститут у Києві), арт-менеджер, куратор Володимир Кадигроб (Platform for Contemporary Art), адвокат і правозахисниця Євгенія Закревська.

Спеціальний приз від Польського інституту в Києві за версією експертного журі - освітній тур до Польщі - буде наданий трьом переможцям конкурсу.

За результатами голосування громадського журі (інтернет-користувачі) переможцями стали: Олександр Володарський у категорії «Есей»; Андрій Павлов у категорії «Зображення»; Богдан Боденчук у категорії «Вірш»; nagorny_s у категорії «Слоган»; 4 yort saqat - у категорії «Інші формати».

Оргкомітет конкурсу в окремих випадках виявив спроби нечесного голосування інтернет-користувачів, тому прийняв рішення анулювати фіктивні результати, вилучивши з конкурсу роботи, що були помічені в маніпуляціях з голосуванням.

Переможці конкурсу за версією експертного журі будуть оголошені на церемонії нагородження, що відбудеться 26 червня о 18:00 в арт-просторі «Циферблат» (Київ, вул. Володимирська, 49А).

Нагадаємо, ідея створення конкурсу виникла 4 роки тому під час зустрічі журналістів руху «Стоп цензурі!». У 2011 році відбувся перший Міжнародний конкурс «Стоп цензурі!», на який було подано 247 постерів, 310 гасел, 188 віршів та 69 ессеїв. Сайт конкурсу відвідало майже 46 тисяч користувачів з 83 країн світу.

У 2014 році активісти громадської організації «Центр UA» вирішили проводити такий конкурс щороку. Прийом робіт тривав до 10 червня в п'яти категоріях: зображення, слоган, вірш, ессей, інші формати. Роботи приймалися чотирма мовами: українською, російською, англійською та кримськотатарською.

Інтернет-майданчик конкурсу: www.stop-censorship.net, сторінка на Facebook.

«Телекритика»

Liked the article?
Help us be even more cool!