ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журавський знову подав до суду на ЗМІ: вимагає від трьох інтернет-видань 400 тис грн

13.02.2013, 02:50

13 лютого 2013 року народний депутат від Партії регіонів Віталій Журавський подав позов до Шевченківського районного суду м.Києва проти трьох інтернет-сайтів з вимогою визнати недостовірною інформацію про нього, опубліковану на сайтах, та відшкодувати моральну шкоду на загальну суму 400 тисяч гривень. Про це повідомляє Житомир.info, у розпорядженні якого є копія позовної заяви нардепа.

У своєму позові Журавський просить «визнати недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію  інформацію, розповсюджену 6 лютого 2013 року в статті під назвою «Журавського назвали найбільшим порушником виборчого законодавства на Житомирщині»  на сайтах Інформаційного Агентства «RegіoNews», ТОВ «Перший Житомирський інформаційний портал» та 0412.in.ua».

Народний депутат хоче отримати відшкодування заподіяної моральної шкоди у розмірі 400 тис.грн. «100 тис. грн. моральної шкоди стягнути з Інформаційного Агентства «RegіoNews», 150 тис. грн. з Товариства з обмеженою відповідальністю «Перший Житомирський інформаційний портал», 150,0 тис. грн. з редактора  сайту м. Житомира www.0412.in.ua», - йдеться у позовній заяві.

Депутат вважає, що сайти ведуть проти нього цілеспрямовану замовну кампанію: «Проти мене, на жаль, затято і цілеспрямовано ряд сайтів веде замовну, систематичну «брудну» кампанію. Скажу відверто, я довго утримувався від звернення до суду, не хотілося витрачати найдорогоцінніше – час. Проте, деякі сайти перейшли межу. Тому у мене залишився єдиний спосіб захисту – суд, що я і зробив. За неправду доведеться відповісти, і матеріально також. Стягнуті з відповідачів кошти будуть перераховані столичному інституту нейрохірургії для проведення складних операцій кільком житомирянам».

Нагадаємо, Віталій Журавський був обраний до Верховної Ради по мажоритарному округу № 66 у Житомирській області.

Журавський є автором законопроекту №11013 щодо криміналізації наклепу, який був ухвалений парламентом у першому читанні 18 вересня 2012 року, а 2 жовтня через протести громадськості скасований.

4 жовтня 2012 року Віталій Журавський звинуватив програму «Гроші» телеканалу «1+1» і новини 5-го каналу в поширенні неправдивої інформації про нього. Журавський заявляв, що 26 вересня 2012 року програма «Гроші» в матеріалі «Таємне життя депутата Журавського» повідомила про нібито належну йому нерухомість, якої, за словами нардепа, в нього насправді немає. Крім того, вважає Журавський, у програмі очорнили його некоректними запитаннями на кшталт: «Правда, що у вас є будинок у Монте-Карло?», «Правда, що ви лікувалися від алкоголізму?» тощо, не звернувшись по відповідь до нього особисто.

В новинах 5-го каналу 27 вересня було показано сюжет «На Житомирщині влаштували акцію проти Журавського», в якому журналістка, на думку Журавського, викривила інформацію. А 2 жовтня журналісти 5-го каналу, за його словами, влаштували на нього справжню атаку. «Інакше як спланованою провокацією назвати це не можна», - обурювався Журавський.

5 лютого Журавський подав позов  до Богунського районного суду м. Житомира про захист честі та гідності і стягнення 300 тис.грн. в якості компенсації моральної шкоди з чотирьох ЗМІ: телеканал «Студія «1+1», ТОВ «Перший Житомирський інформаційний портал», житомирський сайт 0412.in.ua, сайт «АРГУМЕНТ». 

Liked the article?
Help us be even more cool!