ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ізраїль запровадить жорсткіші правила протидії образливому контенту для соцмереж

14.12.2022, 18:00
Фото – fiverr.com
Фото – fiverr.com

В Ізраїлі заявили про намір регулювати соцмережі на кшталт TikTok, YouTube, Facebook (Meta) і Twitter за прикладом заходів, вжитих Євросоюзом для протидії протиправному та образливому контенту, пише Reuters.

Міністр зв’язку Йоаз Гендель зазначив, що за протидію образливому й незаконному контенту будуть відповідальні компанії-власники соцмереж; водночас буде забезпечено більшу прозорість для користувачів та створено регуляторний орган для нагляду за компаніями.

Обмеження застосовуватимуться щодо платформ із понад 500 000 користувачів в Ізраїлі (5% відсотків населення країни).

За новими правилами, які ще мають пройти законодавче оформлення й бути ухвалені парламентом, компанії-власники соцмереж будуть змушені швидко видаляти "образливий протиправний контент". Вони також будуть зобов’язані мати гарячу лінію для подання скарг на такий контент, а ізраїльські суди матимуть повноваження для видавання ордерів на видалення такого контенту.

Компанії будуть зобов’язані мати місцевий офіс в Ізраїлі та покращений механізм подання апеляцій для користувачів, чий контент було видалено.

Гендель, який минулого року створив комітет для перевірки врегулювання роботи соцмереж в Ізраїлі, заявив, що соцмережі принесли людству багато добра, але також стали джерелом дилем для урядів.

"Вони є нерегульованим онлайн-простором, тож у ньому з’явилися негативні та шкідливі соціальні явища", – зазначив він у своїй заяві, коли було прийнято рекомендації комітету.

"Цифрові платформи мають юридично відповідати за поширення незаконного сексуального контенту, закликів до насильства та тероризму тощо", – сказав міністр.

Просування нового закону буде справою нового міністра зв’язку, оскільки прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу має завершити формування керівної коаліції наступного тижня.

Як повідомляв ІМІ, члени Палати представників і Сенату США представили законопроєкти з пропозицією заблокувати соцмережі, повʼязані з Китаєм, Росією, Кубою, Іраном, Північною Кореєю та Венесуелою.

Liked the article?
Help us be even more cool!