ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ізраїль обстріляв будівлю в Газі, де працюють міжнародні ЗМІ

17.05.2021, 10:07
Будівля, в якій розміщені офіси Associated Press та інших ЗМІ в місті Газа
Фото – AP / Hatem Moussa
Будівля, в якій розміщені офіси Associated Press та інших ЗМІ в місті Газа Фото – AP / Hatem Moussa

Військово-повітряні сили Ізраїлю 15 травня завдали ракетного удару по будівлі, де розташовані офіси місцевих і міжнародних ЗМІ в секторі Газа, зокрема Associated Press і Al Jazeera.

Про це повідомляє Укрінформ із посланням на The Times Of Israel.

Військові заздалегідь попередили про удар. Армія оборони Ізраїлю заявила, що палестинський рух ХАМАС використовував будівлю у військових цілях.

Згідно з даними ізраїльських військових, у будівлі розташовувався оперативний штаб військової розвідки бойовиків руху ХАМАС. Цей штаб, зокрема, виготовляв зброю та розміщував обладнання, щоб завадити операціям ізраїльських військових, повідомляє Армія оборони Ізраїлю у твіттері.

“Ми попередили цивільних у будівлі про завдання удару, побоюючись за їхню безпеку, та дали їм досить часу для безпечної евакуації. ХАМАС та "Ісламський джихад" використали цей час для евакуації свого обладнання з будівлі. Ми були готові заплатити цю ціну, щоб не завдати шкоди цивільним”, – йдеться в повідомленні.

Генсек ООН Антоніу Гутерреш висловив занепокоєння атакою Ізраїлю на будівлю в секторі Газа, де розташовані офіси міжнародних ЗМІ.

Про це заявив його представник Стефан Дюжаррік, повідомляє Укрінформ із посиланням на Associated Press.

“Генеральний секретар нагадує всім сторонам, що будь-які невибіркові напади на цивільних осіб і структури ЗМІ порушують міжнародне право і їх слід уникати за будь-яку ціну”, – заявив Дюжаррік.

Нагадаємо, 7 травня після закінчення молитви на Храмовій горі в Єрусалимі віряни-палестинці закидали камінням ізраїльських силовиків. Ті застосували гумові кулі, світло-шумові гранати й сльозогінний газ.

Бойовики організації ХАМАС, що контролює сектор Газа, зробили масований ракетний обстріл Ізраїлю. У відповідь ізраїльські військово-повітряні сили завдали авіаудари по цілях у секторі Газа.

Liked the article?
Help us be even more cool!