ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Із видання Delo.ua через розбіжності з власником звільнилася частина команди

12.02.2019, 12:16
Фото - Фейсбук Сергій Чепінський

З інтернет-видання видання Delo.ua (бізнес/медіабюро “ekonomika+”) звільнились 11 співробітників через “різні погляди” на стратегію розвитку з новими власниками. Про це йдеться в заяві співробітників, що звільнилися, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“У вересні редакція Delo.ua розробила стратегію розвитку медіа як ділового порталу з фокусом на малий і середній бізнес. На жаль, редакція і власники мають різні погляди на те, як заявлена стратегія має реалізуватися. Тому частина редакції вирішила припинити роботу в Delo.ua”, – йдеться в заяві співробітників.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник головного редактора видання Сергій Чепінський, співробітники, які вирішили звільнитися, працюватимуть до 22 лютого.

Із Delo.ua звільняються головред Дар’я Куренкова, її заступник Сергій Чепінський, журналісти Тетяна Кучер, Ірина Гудзь, Інна Рослік, Наталія Міняйло, Оксана Тарасенко, редактор стрічки новин Віта Попова, редактор журналу “Топ-100” Любомира Ремажевська, дата-аналітик Любов Петрушко і керівник проектів Артем Ільїн.

У коментарі “Детектору медіа” головред Delo.ua Дар’я Куренкова повідомила, що не знає, хто далі керуватиме виданням: “Я дуже сподіваюся, що видання продовжить своє існування та буде в подальшому розвиватися, адже в нього є віддані читачі. Щодо інших кадрових призначень мені невідомо”.

На сайті Delo.ua повідомляється, що нова команда топ-менеджменту медіабюро “ekonomika+” у межах впровадження нової бізнес-стратегії та редакційної політики “зіткнулася з принциповим небажанням частини журналістської команди ділового порталу delo.ua до будь-яких змін або експериментів з форматами”.

“Не йдеться в жодному разі про цензуру матеріалів або втручання в процес підготовки матеріалів. Грубо кажучи, ми запропонували журналістам розширити спектр тем публікацій, звертати більше уваги на аналіз економічних показників, більш оперативно працювати з новинними приводами, які виникають протягом дня. На це ми отримали звинувачення в спробі втручання в редакційну політику”, – розповів власник медіабюро “ekonomika+” Костянтин Паршин.

Також зазначається, що менеджмент запропонував співробітникам “презентувати свою стратегію розвитку ділового порталу та взяти відповідальність за виконання KPI”. Проте журналісти, як повідомляється, відмовились.

“Я впевнений, що успіх медіа вимірюється насамперед інтересом цільової аудиторії і вимагає від журналістів мультиформатності і готовності змінюватися. Нам шкода прощатися з тими співробітниками, які після робочих нарад приймуть остаточне рішення покинути компанію, - кожного з них, безумовно, ми вважаємо професіоналом своєї справи”, – прокоментував новий керівник бізнес/медіабюро “ekonomika+” Ілля Чудновський.

Бізнес/медіабюро “ekonomika+” – це видання delo.ua, mmr.ua, womo.ua, які пишуть про бізнес. Компанія була заснована більше 20 років тому. В різні часи її власниками були підприємці та журналісти Ігор Ляшенко та Станіслав Шум, німецька видавнича група Handelsblatt, EastOne LLC Віктора Пінчука. Восени 2014 року група EastOne Віктора Пінчука вирішила продати ТОВ “Видавництво “Економіка” генеральному директору компанії Ірині Рубіс.

4 лютого 2019 року стало відомо, що новим власником бізнес/медіабюро “ekonomika+” (delo.ua, mmr.ua, womo.ua) став дніпровський бізнесмен Костянтин Паршин, а саме видавництво очолив Ілля Чудновський, який раніше працював гендиректором видавничого будинку “Капитал”.

Liked the article?
Help us be even more cool!