ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Івано - Франківським журналістам перешкоджали виконувати професійні обов'язки

12.12.2011, 06:28
8 грудня під час проведення розширеної Вченої ради в Прикарпатському національному університеті ім. Василя Стефаника із залу засідань були вигнані журналісти. Про це повідомляється на сайті агенції новин  Фirtka.if.ua.

Перед початком роботи Вченої ради в залі знаходилися журналіст Івано-Франківського народного інтернет-телебачення “ОКО” та львівського телеканалу ЗІК Руслан Коцаба, а також кореспондент провідної івано-франківської газети “Галицький кореспондент” Марія Гаврилюк.

Першим попросили покинути приміщення Руслана Коцабу, так як він вів відеозйомку  наради.
Коцаба показав присутнім журналістське посвідчення і пояснив, що перешкоджання законній діяльності журналіста тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність. Проте це не вплинуло на керівництво ПНУ.
“Перед початком вченої ради я підійшов до секретаря, назвався та запитав чи потрібна у вас акредитація. Мені відповіли, що ні. А те, що сталося потім - це взагалі якась дикість”, — сказав Руслан Коцаба.

Пізніше, помітили і Марію Гарилюк, яка проводила запис події на диктофон. Її також “попросили на вихід”.
Журналіст  повідомила  університетських чиновників, що їх дії незаконні та про те, що ці дії можуть стати причиною звернення редакції “Галицького кореспондента” до прокуратури.
 
Нагадаємо: перешкоджання законній професійній діяльності журналістів є діянням кримінально караним. За вчинення таких дій стаття 171 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. І Руслан Коцаба, і Марія Гаврилюк вже висловили намір звернутися зі скаргою на неправомірні дії посадових осіб Прикарпатського національного університету до органів прокуратури. 
 
ІМІ


 
Liked the article?
Help us be even more cool!